awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Jawatankuasa khas selaras pengurusan hal ehwal bukan Islam ditubuh di semua negeri
Lanjutan kontrak MotoGP Malaysia dijangka diketahui bulan ini - CEO SIC
Penyokong sentiasa berada dengan pasukan - CEO Selangor
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Jabatan Kesihatan Perak siasat kes individu langgar arahan kuarantin

Abd Razak Mohd Ali
Abd Razak Mohd Ali
20/07/2020
08:54 MYT
Jabatan Kesihatan Perak siasat kes individu langgar arahan kuarantin
Pada Isnin, tular di media sosial seorang wanita yang dipercayai memakai gelang COVID-19 sedang makan minum disebuah kafe di Bandar Meru Raya, di sini. Gambar/media sosial
Jabatan Kesihatan Negeri Perak telah memulakan siasatan mengenai individu yang disyaki gagal mematuhi arahan kuarantin di rumah, seperti yang tular di media sosial.
Pengarah Kesihatan Perak, Datuk Dr Ding Lay Ming berkata, pihaknya mengambil maklum mengenai gambar memaparkan individu bawah pengawasan (PUS) yang gagal mematuhi Arahan Pemantauan di Rumah (HSO).
Sehubungan itu, katanya, JKN Perak telah mengambil tindakan serta merta untuk menyiasat perkara itu.
“Jika didapati berasas, tindakan sewajarnya termasuk tindakan undang-undang akan diambil,” katanya dalam kenyataan di sini, pada Isnin.
Pada Isnin, tular di media sosial seorang wanita yang dipercayai memakai gelang COVID-19 sedang makan minum disebuah kafe di Bandar Meru Raya, di sini.
Tindakan wanita itu dikatakan telah menimbulkan kebimbangan orang ramai, khususnya mereka yang tinggal dan berurusan di kawasan berkenaan.
Topic Berkaitan
#COVID
#jabatan kesihatan
#kesihatan
#koronavirus
#Media
#media sosial
#negeri perak
#wanita
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan