awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Samsung perkenal modul memori SOCAMM2 LPDDR5X untuk pelayan AI
AstroBIZ: Astro BizOne hidupkan kebersamaan di Botani Kitchen
Lima Kluster Strategik perkukuh Reformasi Kesihatan MADANI - Dzulkefly
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Kanak-kanak lelaki OKU maut digilis jentera pembajak

Adie Sufian Zulkefli
Adie Sufian Zulkefli
17/11/2023
21:10 MYT
Kanak-kanak lelaki OKU maut digilis jentera pembajak
Sebaik tiba di lokasi, bomba mendapati terdapat seorang kanak-kanak lelaki yang telah tidak bernyawa akibat digilis jentera pembajak di Kampung Sungai Korok, Kubang Pasu, pada Jumaat. - Foto JBPM Kedah
KUBANG PASU: Seorang kanak-kanak lelaki berusia 11 tahun ditemukan maut dipercayai digilis jentera pembajak di Kampung Sungai Korok, di sini, semalam.
Ketua Polis Daerah Kubang Pasu Supt Rodzi Abu Hassan berkata, dalam kejadian jam 6 petang itu, mangsa Muhammad Aiman Rosli, yang juga orang kurang upaya (OKU) ditemui penduduk kampung tertiarap di dalam lumpur dalam keadaan tidak sedarkan diri.
Beliau berkata, polis terpaksa memanggil pasukan bomba bagi mengeluarkan mangsa.
“Pasukan bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Jitra tiba dan melakukan kerja mengeluarkan mangsa yang tersepit di bawah alat pemutar.
“Mangsa mengalami kecederaan parah di badan, kemudiannya dikeluarkan dan dihantar ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) untuk bedah siasat,” katanya ketika dihubungi Astro AWANI.
Jelas Rodzi, polis masih melakukan siasatan dan saksi kejadian akan dipanggil untuk mengetahui punca kejadian.
Bagaimanapun, katanya, setakat ini kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.
Sementara itu, Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Jitra, Penolong Kanan Penguasa Bomba Bustan Karudin berkata, seramai lapan anggotanya yang diketuai Pegawai Bomba Kanan (PBK) II Mohd Syahruddin Awang dikejarkan ke lokasi kejadian.
"Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kedah menerima panggilan berhubung kejadian melalui sistem MERS 999.
"Sebaik tiba di lokasi, didapati terdapat seorang mangsa iaitu kanak-kanak lelaki, telah tidak bernyawa akibat digilis jentera pembajak,” katanya.
Topic Berkaitan
#maut digilis jentera pembajak
#Polis Kubang Pasu
#BBP Jitra
#kanak-kanak OKU
#JBPM Kedah
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan