awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
PASFA bayar dividen RM1.508 juta kepada 750 peserta tahun ini - Wan Rosdy
MEF sambut baik gesaan kerajaan ke arah ekosistem perniagaan yang lebih kukuh
KBS, JPM Hal Ehwal Agama komited perkukuh pembangunan belia
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Kesilapan saat akhir parti membawa padah

Wan Syamsul Amly
Wan Syamsul Amly
19/02/2013
12:58 MYT
Kesilapan saat akhir parti membawa padah
Kesilapan mana-mana parti politik dalam tempoh terdekat membuka risiko kekalahan dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13.
Pengarah Pusat Demokrasi dan Pilihan Raya Universiti Malaya (UMCEDEL), Profesor Datuk Dr. Mohammad Redzuan Othman berkata, keputusan akhir pengundi untuk memilih parti boleh berubah dalam sekelip mata.
``Pengundi kini melihat Barisan Nasional dari sudut menyelesaikan masalah integriti manakala masalah pertelagahan dalam Pakatan Rakyat menjadi tumpuan. Mereka (pengundi) kini sudah semakin bijak menilai,'' ujarnya kepada media semasa seminar politik dan PRU menjelang PRU ke-13 anjuran UMCEDEL di sini hari ini.
Ujarnya, tsunami PRU ke-12 membuktikan rakyat mahu menilai cara penyelesaian setiap isu parti sehingga ke saat akhir menjelang pilihan raya.
Seminar sehari itu, membincangkan aspek kecemerlangan BN dan Pakatan Pembangkang selain harapan mereka menjelang PRU ke-13.
Dalam pada itu kata Dr. Mohammad, BN kini berada di landasan terbaik untuk memenangi hati dan naruni rakyat.
Ujarnya, pelbagai bantuan yang diumum kerajaan dilihat aspek pendekatan popular untuk memenangi hati rakyat.
Namun katanya, BN harus berhati-hati untuk mengelak kesilapan saat akhir yang mungkin mengubah keputusan akhir pengundi untuk memangkah parti itu.
Topic Berkaitan
#pilihan raya
#Professor Datuk Dr. Mohammad Redzuan Othman
#PRU-13
#umcedel
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan