Lima perkara penting kenyataan media Menteri Kanan Pertahanan pada 15 Ogos

Berikut merupakan lima perkara penting yang anda perlu tentanng kenyataan media Menteri Kanan Pertahanan pada 15 Ogos.

Menurut Ismail Sabri, seramai 11,236 individu telah pulang ke tanah air melalui pintu masuk sempadan antarabangsa dan telah ditempatkan di pusat kuarantin. - Gambar fail | Astro Awani
Polis Diraja Malaysia (PDRM) menahan seramai 129 individu atas kesalahan ingkar arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan daripada jumlah itu seramai 20 individu telah direman menurut Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Berikut merupakan lima perkara penting yang anda perlu tahu tentang kenyataan media Menteri Kanan Pertahanan pada 15 Ogos;

1. 129 individu ditahan, 20 direman dan 109 lagi individu dikompaun atas kesalahan ingkar PKP.

2. Seramai 11,236 individu telah pulang ke tanah air melalui pintu masuk sempadan antarabangsa dan telah ditempatkan di pusat kuarantin.

3. PDRM telah mengadakan 914 pemeriksaan terhadap individu yang terlibat kuarantin wajib 14 hari di kediaman masing-masing.

4. PDRM telah adakan 66 sekatan jalan raya menerusi OP Benteng dan memeriksa 25,368 kenderaan bagi mengekang kemasukan Pendatang Asing Tanpa Izin (PATI).

5. Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNEHP) melakukan 1,163 pemeriksaan khas Pematuhan SOP PKPP terhadap 1,163 premis.