awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Polis kesan pemandu Axia baling kon di Plaza Tol LDP
Dua alami kegagalan jantung selepas helikopter terhempas di Gapyeong
PuTERA35: Agenda ekonomi MADANI perlu holistik, perkukuh kelas menengah Bumiputera
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Mesej tular Lajim Ukin meninggal dunia tidak benar

Syah Hairizal Kamalul Arifin
Syah Hairizal Kamalul Arifin
24/08/2021
15:07 MYT
Mesej tular Lajim Ukin meninggal dunia tidak benar
Datuk Seri Lajim Ukin masih dalam keadaan stabil dan sedang menerima rawatan di Hospital Pakar KPJ Sabah. - Gambar fail
KOTA KINABALU: Pengerusi Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) Datuk Seri Lajim Ukin masih dalam keadaan stabil dan sedang menerima rawatan di Hospital Pakar KPJ Sabah.
Pegawai Khas kepada Datuk Seri Lajim Ukin, Ismail Norazman dalam satu muat naik di laman Facebook miliknya mengesahkan perkara tersebut dan menafikan mesej tular di media sosial yang mendakwa Pengerusi AIM tersebut telah meninggal dunia.
"Saya menerima berita yang ditularkan di media sosial mengatakan Datuk Seri Panglima Haji Lajim Haji Ukin, Pengerusi Amanah Ikhtiar Malaysia telah tiada.
"Beliau kini masih dalam keadaan stabil walaupun kritikal selepas ditidurkan sejak petang tadi jam 2 petang.
"Sebaran berita itu adalah palsu," katanya.
BACA: Lajim Ukin kini ditidurkan akibat jangkitan COVID-19 - Sumber
Jelas Ismail lagi beliau berharap mesej yang tular tersebut dihentikan dan menggesa agar sebarang sebaran berita tidak sahih tidak dikongsi.
"Bersama kita mendoakan kesembuhan Datuk Seri Panglima melawan COVID-19 yang kini sedang mendapatkan rawatan di Hospital Pakar KPJ," katanya lagi.
Topic Berkaitan
#Lajim Ukin
#mesej tular
#meinggal dunia
#tidak benar
#Hospital Pakar KPJ Sabah
#COVID-19
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan