awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Sejumlah kenderaan terjejas selepas isi minyak, Petronas Dagangan hubungi pelanggan terlibat
'Amanah boleh berganti, terima kasih Perlis' - Mohd Shukri
Arab Saudi catat lebih 11.9 juta jemaah umrah pada bulan Jumada al-Akhirah
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Meta mohon maaf kesilapan teknikal ucapan Istiadat Pertabalan Agong

Astro Awani
Astro Awani
22/07/2024
11:56 MYT
Meta mohon maaf kesilapan teknikal ucapan Istiadat Pertabalan Agong
Frankel dalam masa sama turut memohon maaf kepada RTM, Majlis Negeri Johor, dan pihak lain yang terkesan dengan insiden berkenaan - Foto/Facebook Meta
KUALA LUMPUR: Meta Platforms Inc (Meta) memaklumkan telah menyelesaikan kesilapan teknikal melibatkan ucapan Istiadat Pertabalan Yang di-Pertuan Agong ke-17 dan ulang tahun Che' Puan Mahkota Khaleeda Johor.
Pengarah Dasar Awam, Asia Tenggaranya, Rafael Frankel dalam satu kenyataan hari ini berkata, insiden tersebut berlaku disebabkan terjemahan automatik daripada Bahasa Malaysia ke Bahasa Inggeris.
Tegas beliau, pihak Meta menghormati sepenuhnya Keluarga Diraja Malaysia.
"Kami telah menyelesaikan kesilapan teknikal ini," katanya dalam kenyataan itu.
Frankel dalam masa sama turut memohon maaf kepada Radio Televisyen Malaysia (RTM), Majlis Negeri Johor, dan pihak lain yang terkesan dengan insiden berkenaan.
Semalam RTM menjelaskan bahawa pihaknya tidak memuat naik sebarang maklumat rasmi dalam bahasa Inggeris berhubung Istiadat Pertabalan Yang di-Pertuan Agong ke-17 di Istana Negara pada Sabtu, seperti yang ditularkan.
Bahagian Perhubungan Awam Jabatan Penyiaran Malaysia dalam kenyataan memaklumkan bahawa apa yang dipaparkan di laman Facebook Rasmi RTM adalah terjemahan automatik oleh sistem Facebook.
Topic Berkaitan
#Pertabalan Yang Dipertuan Agong
#Meta
#Che' Puan Mahkota Khaleeda Johor
#Facebook Rasmi RTM
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan