GADGETS
NVIDIA jadi syarikat pertama capai nilai pasaran AS$4 trilion

NVIDIA menjadi syarikat pertama di dunia mencapai nilai pasaran AS$4 trilion, mengatasi Apple dan syarikat teknologi lain. -Gambar fail/Amanz
NVIDIA kini menjadi syarikat pertama di dunia untuk mencapai nilai pasaran AS$4 trilion, mendahului syarikat lain termasuk Apple.
Ringkasan AI
- NVIDIA menjadi syarikat pertama di dunia mencapai nilai pasaran AS$4 trilion, mengatasi Apple dan syarikat teknologi lain.
- Lonjakan nilai ini didorong oleh peningkatan harga saham dan permintaan tinggi terhadap cip AI yang dikeluarkan oleh NVIDIA.
- Sebelum ini, NVIDIA mencapai nilai AS$2 trilion pada Februari 2024 dan AS$3 trilion pada Jun 2025, dengan Microsoft, Apple dan Amazon kini berada di belakangnya.
Sebelum ini, NVIDIA mencatatkan nilai pasaran untuk syarikat sebanyak AS$2 trilion pada Februari 2024 lepas, dan mencapai AS$3 trilion pada Jun 2025.
Pada hari ini, di belakang NVIDIA adalah Microsoft, Apple dan juga Amazon. -Amanz
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami