awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
PDRM tumpaskan sindiket seks dan scan dalam talian melalui Op Bugil
PDRM tumpaskan sindiket pecah rumah dan premis perniagaan di Johor
4 ketua bahagian Bersatu Johor, Ronald Kiandee hilang kepercayaan terhadap Muhyiddin
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Penerbangan MAS ke Tokyo patah balik selepas 50 minit

Astro Awani
Astro Awani
23/08/2014
09:32 MYT
Penerbangan MAS ke Tokyo patah balik selepas 50 minit
Portal rasmi MAS menunjukkan penerbangan MH70 telah dijadualkan semula dan akan tiba di Tokyo pada jam 9.25 malam. - Gambar fail
Pesawat penerbangan Malaysia Airlines (MAS) MH70 yang sudah berlepas kira-kira 50 minit ke Tokyo terpaksa berpatah balik ke Kuala Lumpur kerana masalah keselamatan yang ditemui semasa dalam penerbangan.
Lapor MalaysiaKini, pesawat MH70 mula berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KLIA) pada jam 10.50 pagi dan dalam perjalanan menuju ke lapangan terbang Narita.
Sebaik tiba di KLIA, penumpang dimaklumkan bahawa penerbangan ke Tokyo ditangguhkan pada jam 1.15 petang menggunakan pesawat yang lain.
Menurut salah seorang penumpang, pengumuman tersebut telah dibuat oleh juruterbang.
“Skrin radar (paparan laluan penerbangan di tempat duduk penumpang) menunjukkan pesawat itu membelok ke kiri, lama sebelum pengumuman tersebut.
“Saya keliru pada mulanya namun jelas selepas pengumuman dibuat mengenai perkara berkenaan, ” kata penumpang tersebut, Victor Tan kepada MalaysiaKini.
Portal rasmi MAS menunjukkan penerbangan MH70 telah dijadualkan semula dan akan tiba di Tokyo pada jam 9.25 malam.
Laman menjejak pesawat Flightradar24 menunjukkan MH70 hanya membuat pusingan di kawasan perlepasan sebelum membuat pusingan balik.
Topic Berkaitan
#Flightradar24
#KLIA
#Malaysia Airlines
#MAS
#MH70
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan