Pasangan YouTuber sensasi 'Sugu Pavithra' yang kembali memuat naik video di saluran YouTube mereka, berazam untuk memuat naik video pelbagai jenis masakan setiap hari bagi dikongsikan dengan pengikut setia mereka.

M Sugu, 29, berkata menjelang Aidiladha pada Jumaat ini, mereka bercadang untuk memasak rendang ayam kerana ia antara menu wajib ketika perayaan berkenaan.

"Kami rancang masak rendang sebab kami ada ramai kawan Melayu dalam YouTube dan jiran-jiran yang sambut Hari Raya," katanya ketika dihubungi Bernama di sini, malam ini.

Pasangan suami isteri berkenaan kembali berkongsi video masakan pada Selasa, dengan menu dalca kambing selepas Sugu bertindak memadam semua 98 klip di saluran YouTube mereka yang dimuat naik sejak Januari, Sabtu lepas.

Sugu memberitahu Bernama semua video dipadam setelah beliau didakwa di Mahkamah Sesyen atas dakwaan memiliki senjata berbahaya dan menyebabkan kecederaan ke atas isterinya menggunakan telefon bimbit serta hulu sabit, 21 Julai lepas, namun Pavithra mengakui telah memaafkan perbuatan suaminya.

BACA: Sugu Pavithra bakal buat kemunculan semula

BACA: Pavithra tidak perlu bantuan sesiapa, tidak mahu diganggu - Exco Perak

BACA: Tiada lagi video masakan S. Pavithra di Youtube

Sementara itu, mengenai video baharu yang dimuat naik, Sugu berkata beliau dan Pavithra sangat gembira serta tidak menyangka mendapat hampir 3,000 komen dan 100,000 tontonan dalam tempoh lebih tiga jam selepas perkongsian.

"Kami gembira lagi-lagi hampir semua komen itu memberikan kata-kata positif dan semangat kepada kami. Sangat terharu," kata bapa kepada dua anak berumur dua serta enam tahun.

Antara pengikut pasangan itu yang meninggalkan kata-kata semangat di ruangan komen video berkenaan adalah Zaim Ani yang menyebut :"Akhirnya, anda kembali. Biarkan perkara yang lepas. Kembalikan semua aura anda dan keluarga. Tapi sebenarnya ia lebih menarik seperti kebiasaan video yang ada seluruh ahli keluarga dan anda sebut 'JOM MAKAN'.

BACA: "Anugerah ini buat ramai sakit hati, biarkan kami hidup seperti orang biasa" - Pavithra

BACA: 'Saya maafkan suami' - Pavithra

BACA: Sugu didakwa lagi, cederakan Pavithra guna telefon bimbit, hulu sabit

BACA: S. Pavithra kekal ikon anak Bandar Raya Ipoh - MBI

Bagi Rozita Ibrahim, beliau menasihatkan Sugu dan Pavithra agar tidak membenarkan orang luar masuk campur dalam urusan rumah tangga dengan pesanan: "Terus kuat. Keluarga diutamakan. Suka mengikuti masakan anda".

Jean Khoo pula berkata: " Saya sangat suka anda sudah kembali Akka! Jangan lupa PM (Perdana menteri) menyokong anda dan anda mempunyai banyak peminat yang menyukai kandungan anda. Tolong jangan berhenti menghasilkan video! Jaga diri!"

-- BERNAMA