awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Kedutaan Malaysia di Jepun nasihatkan pengembara berwaspada susulan cuaca buruk
Ribut tropika Basyang ragut 3 nyawa, lebih 390,000 orang terjejas di Filipina
Kerajaan rangka garis panduan kemudahan mesra OKU di semua masjid, surau - Zulkifli
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

TPM Fadillah terima kunjungan hormat Datuk Bandar Quanzhou

Bernama
Bernama
28/08/2023
12:25 MYT
TPM Fadillah terima kunjungan hormat Datuk Bandar Quanzhou
Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Fadillah Yusof menerima kunjungan hormat Datuk Bandar Kerajaan Rakyat Perbandaran Quanzhou, Cai Zhansheng. - Foto Facebook Fadillah Yusof
KUALA LUMPUR: Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Perladangan dan Komoditi Datuk Seri Fadillah Yusof menerima kunjungan hormat Datuk Bandar Kerajaan Rakyat Perbandaran Quanzhou, Cai Zhansheng di Kementerian Perladangan dan Komoditi, Putrajaya hari ini.
Lembaga Minyak Sawit Malaysia (MPOB) berkata dalam kunjungan hormat itu, perbincangan antara lain tertumpu kepada mengenal pasti peluang perdagangan, menggalakkan amalan mampan, menangani rangka kerja kawal selia dan meneroka prospek pelaburan yang berpotensi dalam sektor minyak sawit.
"Kunjungan hormat itu diadakan bagi meningkatkan permintaan minyak sawit Malaysia oleh Quanzhou selaku pelabuhan utama China bagi pedagang asing," katanya dalam kenyataan hari ini.
Menurut MPOB, kunjungan hormat itu mencerminkan usaha berterusan dalam memupuk perkongsian antarabangsa bagi industri sawit, dan perbincangan yang diadakan ketika lawatan itu dijangka membuka jalan kepada peningkatan kerjasama dan hubungan perdagangan yang saling bermanfaat.
Bersempena dengan lawatan Cai, MPOB telah memeterai Memorandum Persefahaman (MoU) dengan Kerajaan Rakyat Perbandaran Quanzhou bagi promosi minyak sawit Malaysia dalam pengeluaran makanan Quanzhou.
MoU itu ditandatangani oleh Ketua Pengarah MPOB Datuk Ahmad Parveez Ghulam Kadir dan Ketua Pengarah Biro Perdagangan Perbandaran Quanzhou, Zhang Xiaohong yang disaksikan Cai dan Pengerusi MPOB Datuk Mohamad Helmy Othman Basha.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#Fadillah Yusof
#Timbalan Perdana Menteri
#kunjungan hormat
#Datuk Bandar Quanzhou
#Cai Zhansheng
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan