Suasana di sekitar stesen Keretapi Tanah Melayu (KTM) Ipoh gempar apabila seorang wanita bertindak ganas dalam satu pergaduhan yang tercetus pada petang Isnin.

Kekecohan itu turut dirakam oleh mereka yang berada di tempat kejadian yang terkejut dengan pertelingkahan tersebut yang dipercayai hanya berpunca daripada pintu kereta yang tidak sengaja dikemikkan.

Rakaman video yang berdurasi 41 saat itu viral di laman sosial Facebook sejak semalam yang menunjukkan aksi seorang wanita menjerit dan menyepak seorang wanita lain.

“Kalau nak panggil polis, panggillah, saya tak kenal dia.” Itu adalah antara ayat yang terkeluar dari mulut wanita itu selepas dia menyepak wanita yang dilihat terduduk di lantai di pekarangan KTM Ipoh.

Menurut saksi kejadian, kekecohan tersebut berlaku berikutan pintu kereta salah seorang wanita itu kemik akibat terhentak yang kemudiannya mencetuskan pergaduhan antara dua wanita itu.

Rakaman menunjukkan wanita yang dipercayai pemilik kenderaan dengan pintu kemik itu bertindak menyerang dan menggunakan kekerasan fizikal sebelum menjerit-jerit bahawa dia tidak takut jika mangsa membuat laporan polis.

Rata-rata pengguna laman sosial Facebook memberi komen negatif terhadap tindakan wanita tersebut yang disifatkan mereka sebagai telah hilang rasa hormat sesama wanita.

Antara komen yang dilontarkan ialah; “sifat hormat dah hilang, kaki pun boleh.”

Astro AWANI akan membuat laporan susulan mengenai insiden ini dengan mendapatkan maklum balas daripada pihak berkuasa.