Skip to main content

Politik

PRN Negeri Sembilan: Anggota tentera mula tunai tanggungjawab undi awal

 TUDM, sendayan, tentera, undi awal
Sebahagian daripada anggota tentera dan pasangan menunaikan tanggungjawab mengundi awal bagi Dewan Undangan Negeri (DUN) Rantau pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Negeri Sembilan ke-16 di Dewan Angkasaraya, Pangkalan Udara Sendayan, hari ini. - Gambar Astro AWANI
Advertisement

SEREMBAN: Seramai 1,114 anggota tentera dan pasangan menunaikan tanggungjawab mengundi awal bagi Dewan Undangan Negeri (DUN) Rantau pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Negeri Sembilan ke-16 di Dewan Angkasaraya, Pangkalan Udara Sendayan, di sini, hari ini.

Pusat pengundian dibuka pada jam 8 pagi dan akan ditutup pada jam 5 petang.

Seramai 16 petugas Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) ditempatkan di pusat pengundian itu dengan dua saluran dibuka bagi melancarkan proses pengundian.

Daripada keseluruhan 1,114 pengundi awal di pusat berkenaan, seramai 806 ialah anggota tentera, manakala 308 lagi merupakan pasangan mereka.

DUN Rantau yang berada dalam Parlimen Rembau menyaksikan penyandangnya, Datuk Seri Mohamad Hasan dicabar calon Pakatan Harapan (PH), Dr Azizul Hakim Mahdi.

Mengikut statistik SPR, sejumlah 16,884 anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM) bersama-sama pasangan akan melaksanakan tanggungjawab mereka di lapan pusat mengundi ditetapkan pada PRN kali ini.
 

Must Watch Video

Advertisement