KUALA LUMPUR: Pengerusi Majlis Pimpinan Keadilan Negeri Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari akan bertemu dengan kepimpinan PKR Cabang Kuala Langat malam ini bagi memastikan keutuhan organisasi parti dan menyusun semula program.

Beliau yang juga Pengerusi Pakatan Harapan (PH) Selangor yakin Cabang Kuala Langat tetap bersemangat meneruskan perjuangan parti dan mempertahankan kawasan pada pilihan raya akan datang.

"Saya dan Ahli Dewan Negeri PH memberi jaminan akan tetap setia dengan perjuangan Keadilan (PKR) dan PH yang mengutamakan kecemerlangan, kestabilan, dan keutuhan negeri Selangor," katanya dalam satu kenyataan pada Sabtu.

BACA: Parti kini dibersihkan dari pemimpin tidak berprinsip - AMK Kuala Langat

BACA: Xavier Jayakumar letak jawatan Naib Presiden, ahli PKR

Terdahulu hari ini Ahli Parlimen Kuala Langat, Dr Xavier mengumumkan peletakan jawatan sebagai Naib Presiden dan ahli PKR, parti yang dianggotainya sejak 1998.

Justeru, kata Amirudin PKR Negeri Selangor mengajak seluruh penyokong dan pendukung parti itu serta PH terus beristiqamah dengan perjuangan melaksanakan perubahan.

"Keadilan dan PH Negeri Selangor berazam kukuh dan bertekad untuk terus menterjemahkan Agenda Reformasi kepada dasar-dasar yang memberi manfaat kepada rakyat dan negeri Selangor," ujarnya lagi.