awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Ratu cantik Malaysia angkat pendidikan kanak-kanak terpinggir
PBB gesa lebih banyak negara terima pesakit Gaza selepas sempadan Rafah dibuka semula
Gangguan seksual: Lesen PSV pemandu e-hailing dibatal serta-merta - Loke
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

All England: Peng Soon-Liu Ying tumpas kepada pasangan bukan pilihan dari Jepun

Bernama
Bernama
20/03/2021
20:46 MYT
All England: Peng Soon-Liu Ying tumpas kepada pasangan bukan pilihan dari Jepun
Peng Soon-Liu Ying, pilihan ketiga kejohanan, jelas gagal menandingi kehebatan lawan apabila tewas dengan 21-14 di set pertama lagi. -Gambar fail
BIRMINGHAM: Beregu bukan pilihan dari Jepun, Yuki Kaneko-Misaki Matsutomo menundukkan beregu campuran Malaysia Chan Peng Soon-Goh Liu Ying, untuk mara ke final pertandingan badminton All England 2021 di Birmingham, Sabtu ini.
Peng Soon-Liu Ying, pilihan ketiga kejohanan, jelas gagal menandingi kehebatan lawan apabila tewas dengan 21-14 di set pertama lagi.
Di set kedua, pemenang pingat perak di Sukan Olimpik Rio itu nampak lebih agresif apabila mendahului lawan 11-3, sebelum pasangan dari Jepun bangkit mengejar sehingga mereka berkongsi kedudukan 20-20, dan menamatkan perlawanan dengan keputusan 22-20.
Kini pasangan Yuki-Misaki menunggu keputusan perlawanan antara pasangan dari England Marcus Ellis-Lauren Smith dengan pasangan dari Jepun, Yuta Watanebe-Arisa Higashino dalam satu lagi perlawanan suku akhir yang akan berlangsung sebentar lagi (Ahad pagi waktu Malaysia).
Gandingan Peng Soon-Liu Ying muncul sebagai naib juara pada edisi 2017 selepas mereka ditundukkan oleh pasangan China, Lu Kai-Huang Ya Qiong, 18-21, 21-19, 21-16.
Kali terakhir Malaysia meraih kemenangan di Kejohanan All England adalah pada tahun 2017 ketika Datuk Lee Chong Wei menewaskan Shi Yu Qi dari China, 21-12, 21-10.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#Yuki Kaneko
#Misaki Matsutomo
#Chan Peng Soon
#Goh Liu Ying
#All England 2021
#final pertandingan badminton
#Beregu bukan pilihan
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan