awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Kakak bomba antara barisan hadapan operasi kebakaran tanah gambut di Simpang Renggam
Inkues Zara Qairina: Ibu Pelajar A sebak, dakwa anak masih digelar ‘pembunuh’ di sekolah baharu
Penilai bebas sahkan sistem aerotren KLIA berfungsi ikut perancangan
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

JDT Racing Team barakan dunia permotoran

Sinar Harian
Sinar Harian
08/10/2023
23:45 MYT
JDT Racing Team barakan dunia permotoran
Pemilik JDT, Tunku Ismail Sultan Ibrahim bersama-sama Hafiz Syahrin (kiri). - Foto Johor Southhern Tigers
JOHOR Darul Ta'zim (JDT) dijangka melebarkan sayap jenama kelab itu apabila menceburi arena perlumbaan permotoran bersama-sama pelumba berpengalaman negara Hafizh Syahrin Abdullah mulai musim 2024.
"JDT Racing Team akan bermula di pertandingan Kejuaraan Motosikal Asia (ARRC) dengan hasrat untuk bersaing dalam pertandingan Kejuaraan Superbike Dunia (WSBK) pada masa depan.
"Jenama JDT sebelum ini telah pun berkembang apabila menceburi pelbagai bidang seperti arena futsal, polo, tinju dan hoki ais.
"Usaha terbaharu ini juga disasarkan bagi mengembangkan lagi jenama JDT di peringkat global, secara tidak langsung membuka pintu kepada lebih banyak kerjasama bersama-sama syarikat antarabangsa," ujar juara Liga Super 10 kali berturut-turut tersebut di laman sosial Facebook Johor Southern Tigers pada Ahad.
Sebagai rekod, Hafizh Syahrin pada ketika ini menggalas cabaran bersama Honda MIE Racing di pentas WSBK bukan nama baharu dalam arena dunia permotoran dalam dan luar negara.
Bekas pelumba Kejuaraan Motosikal Dunia (MotoGP) itu sebelum ini pernah menyarung seragam Yamaha serta KTM pada musim 2018 dan 2019. - Sinar Harian
Topic Berkaitan
#permotoran
#Hafizh Syahrin Abdullah
#JDT Racing Team
#Johor Southern Tigers
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan