JASIN: Jenazah atlet memanah negara Haziq Kamaruddin selamat disemadikan pagi tadi.

Allahyarham yang berusia 27 tahun dan berasal dari Johor Bahru itu dikebumikan pada jam 1.40 pagi di Tanah Perkuburan Taman Koperasi, Serkam, Melaka berhampiran kediaman keluarga isterinya.

Terdahulu, jenazah yang selesai dibedah siasat di Hospital Kajang dibawa pulang ke Melaka dan disembahyangkan di Surau al-Taqwa, Taman Koperasi sebelum disemadikan.

Proses pengebumian yang hanya melibatkan keluarga terdekat itu berlangsung ringkas dan hanya mengambil masa kira-kira 30 minit bagi mematuhi prosedur operasi standard (SOP) perintah kawalan pergerakan (PKP) 3.0.

Turut mengiringi jenazah ialah balu Allahyarham, Shahira Abdul Halim dan Ketua Pengarah Majlis Sukan Negara Datuk Ahmad Shapawi Ismail.

Belasungkawa | Jenazah Haziq Kamaruddin selamat disemadikanPemanah recurve itu menghembuskan nafas terakhir di Hospital Kajang pada 9.37 pagi Jumaat selepas dilaporkan rebah dan tidak sedarkan diri di kediamannya di Kajang.

[TERKINI] Pemanah negara, Haziq Kamaruddin meninggal dunia

BACA: Pemanah negara Haziq Kamaruddin meninggal dunia

BACA: Hormati pemergian Haziq, jangan buat spekulasi - Reezal

Haziq pernah mewakili negara dalam dua temasya sukan iaitu Olimpik London 2012 dan Olimpik Rio 2016.

Beliau juga sebelum ini banyak mencipta kemenangan di peringkat antarabangsa dengan meraih pingat emas pada Kejohanan Memanah Asia 2011 di Tehran, Sukan SEA 2015 di Singapura dan Sukan SEA 2017 di Malaysia.

Haziq Kamaruddin | Agong dan Permaisuri zahir takziah