Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Al Jazeera English sedia bertemu wakil Kerajaan Malaysia

Al Jazeera English sedia bertemu wakil Kerajaan Malaysia
Organisasi berita yang berpangkalan di Qatar itu memaklumkan ia hanya melaporkan apa yang berlaku.
KUALA LUMPUR: Siaran televisyen Al Jazeera English sedia bertemu dengan wakil kerajaan Malaysia bagi memberi maklum balas susulan penerbitan sebuah dokumentari baru-baru ini.

Dalam satu kenyataan, organisasi berita yang berpangkalan di Qatar itu memaklumkan ia hanya melaporkan apa yang berlaku.

Ia juga mempertahankan bahawa dokumentari tersebut turut dilaporkan organisasi berita lain, termasuk tempatan mahupun antarabangsa.

Kenyataan itu juga menyatakan bahawa laporan berkenaan tidak melibatkan pendapat peribadi kakitangan Al Jazeera.
Laporan dokumentari Al Jazeera bertajuk 'Locked Up in Malaysia's Lockdown' berdurasi 25 minit 50 saat mendakwa terdapat diskrimanisi perkauman ketika negara ini mengendalikan pandemik COVID-19.

Ia mencetuskan kontroversi dan mengundang reaksi negatif yang menyifatkan tindakan media antarabangsa itu jelas tidak beretika dan berniat jahat untuk memburukkan nama Malaysia.
organisasi berita yang berpangkalan di Qatar itu memaklumkan ia hanya melaporkan apa yang berlaku.


Tag: Media, English, Qatar, kerajaan, Malaysia, koronavirus, pandemik, al jazeera, ismail sabri yaakobKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.