awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Jualan kereta Eropah meningkat pada November
Komitmen Kerajaan MADANI pastikan setiap pelaburan beri pulangan kepada rakyat - PM Anwar
Berita tempatan pilihan sepanjang hari ini
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Wanita AS maut diserang jerung di Bahamas

Bernama
Bernama
05/12/2023
09:09 MYT
Wanita AS maut diserang jerung di Bahamas
Seorang wanita dari Boston, Massachusetts, Amerika Syarikat (AS) maut diserang seekor jerung semasa menaiki papan dayung di pantai berhampiran sebuah pusat peranginan di Bahamas pada pagi Isnin. - Foto REUTERS
MIAMI: Seorang wanita dari Boston, Massachusetts, Amerika Syarikat (AS) maut diserang seekor jerung semasa menaiki papan dayung di pantai berhampiran sebuah pusat peranginan di Bahamas pada pagi Isnin.
Mangsa berusia 44 tahun berdayung bersama seorang saudara lelakinya semasa kejadian pada kira-kira 11.15 pagi (1615 GMT) di barat New Providence, lapor Agensi Berita Jerman (DPA) memetik laporan Miami Herald.
Seorang penyelamat pusat peranginan itu yang menyaksikan kejadian bergegas menyelamatkan mangsa dengan menarik wanita dan lelaki berkenaan ke dalam bot penyelamat, menurut Polis Diraja Bahamas dalam satu kenyataan.
Polis berkata, wanita yang namanya tidak didedahkan cedera parah pada bahagian kanan tubuhnya dan disahkan meninggal dunia di tempat kejadian.
Bagaimanapun, masih tidak jelas spesies jerung yang menyerang wanita itu, mahupun saiznya.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#wanita AS
#diserang jerung
#Bahamas
#pusat peranginan
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan