KUALA LUMPUR: Usahawan terkenal, Mawar Abdul Karim akan hadir ke Mahkamah Sesyen Bandar Baru Bangi esok pagi bagi pendengaran notis permohonan mahkamah untuk menangguh pelaksanaan penghakiman berhubung kes berkaitan tindakan tuntutan saman sivil berjumlah RM720,000.

Salah seorang peguam, Datuk Mohd Imran Tamrin yang mewakili Mawar selaku defendan berkata, pihaknya akan membuat dua permohonan berhubung tuntutan saman oleh plaintif, Nabil Mat Jahya.

“Kita akan meminta dua perkara iaitu yang pertama, satu perintah mahkamah diberikan untuk mengetepikan penghakiman ingkar yang telah diperolehi plaintif terhadap Mawar.

“Kedua, kita akan meminta permohonan pelaksanaan plaintif terhadap Mawar ditangguhkan sehingga mahkamah mendengar jawapan daripada defendan,” katanya ketika sidang akhbar di Hotel Chaseman, di sini pada Rabu.

BACA: Isu bankrap: 'Nak bagi saya malu satu Malaysia' - Mawar Karim dedah individu 'S' sengaja reka cerita

Jelasnya, permohonan itu bagi memberi ruang untuk anak guam, Mawar menjawab segala tuntutan saman serta bayaran yang dikemukakan plaintif pada Januari lalu.

Terdahulu media sebelum ini melaporkan usahawan berusia 33 tahun itu berdepan tindakan mahkamah selepas didakwa gagal membayar wang pinjaman bernilai RM 720,000.

Pinjaman itu dibuat daripada seorang kenalannya bagi tujuan modal memulakan perniagaan.

ARTIKEL ASAL DISIARKAN DI SINAR HARIAN