KUALA LUMPUR: Polis tidak menolak kemungkinan bekas penyanyi nasyid dan komposer terkenal yang ditahan kerana menanam pokok ganja dalam rumah sebelum ini, mendapatkan bekalan benih secara dalam talian.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid berkata, pihaknya sedang menjalankan siasatan lanjut bagi mengenal pasti sumber bekalan suspek berusia 47 tahun itu.

"Polis masih lagi menjalankan siasatan termasuk kemungkinan suspek membeli bekalan itu secara dalam talian," katanya ketika dihubungi di sini, pada Sabtu.BACA: Penyanyi nasyid ditahan disyaki terlibat kes berkaitan dadah

BACA: Usahakan 'kebun' ganja dalam rumah, bekas penyanyi nasyid terima padah

Mengulas lanjut Mohamad Fakhrudin memberitahu, pihaknya masih dalam proses melengkapkan siasatan sebelum dirujuk kepada pejabat Timbalan Pendakwa Raya dalam masa terdekat.

Sebelum ini, polis mendedahkan siasatan mendapati, suspek dipercayai menanam pokok ganja di dalam unit kondominium didiaminya untuk kegunaan sendiri, sejak dua bulan lalu.

Selebriti | 'Kebun' ganja dalam rumah bekas penyanyi nasyid

Ketika serbuan di kondominium di Damansara di sini, pada Khamis, polis turut merampas 17 pasu pokok ganja selain ketulan mampat ganja seberat 214 gram dianggarkan bernilai RM10,700.

Berdasarkan siasatan awal, suspek sudah lebih 10 tahun menjadi penagih aktif.

Suspek juga dipercayai menggunakan media sosial bagi mempelajari selok-belok memproses dadah tersebut.