awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Krisis kemanusiaan di Gaza kekal meruncing di tengah-tengah kebuluran, kemusnahan - UNRWA
Bekas Presiden PPP S.I. Rajah meninggal dunia
Pegawai polis sedar daripada koma selepas serangan Bondi Beach
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

COVID-19: Selangor tanggung makanan petugas kesihatan sepanjang PKP - MB

Firdaus Azil
Firdaus Azil
01/04/2020
07:51 MYT
COVID-19: Selangor tanggung makanan petugas kesihatan sepanjang PKP - MB
Ia merupakan tambahan kepada bayaran RM200 one-off kepada 5,931 petugas kesihatan Selangor, yang diumumkan 20 Mac lepas.
Selain bayaran one-off RM200 kepada 5,931 petugas di hospital negeri Selangor pada Pakej Rangsangan Ekonomi Selangor Prihatin, kerajaan negeri kini bersetuju untuk menanggung makanan mereka secara percuma, dengan peruntukan RM1.344 juta, kata Menteri Besar Selangor Datuk Seri Amirudin Shari.
Dalam pengumuman Pakej Rangsangan Ekonomi Selangor Prihatin 2.0 hari ini, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Tua itu berkata, penanggungan itu akan berkuat kuasa sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.
Beliau berkata, ia sebagai tanda penghargaan Selangor terhadap sumbangan barisan hadapan pegawai perubatan yang terdiri daripada doktor, jururawat dan petugas di hospital di negeri Selangor.
BACA: Selangor tambah RM272 juta untuk perangi COVID-19 - Amirudin Shari
Selain itu, katanya lagi, Kerajaan Selangor bersetuju menyediakan peruntukan tambahan RM1.5 juta melalui Insentif Penjagaan Anak-anak Frontliners kepada 2,500 keluarga yang terlibat.
Tidak dilupakan juga, katanya lagi, kepada barisan hadapan media dan akhbar yang bertungkus-lumus untuk menyampaikan fakta dan maklumat kepada rakyat.
“Untuk menghargai petugas media dan petugas keselamatan sebanyak RM100,000 akan dibelanjakan untuk menyediakan makanan percuma kepada mereka,” kata Amirudin.
Topic Berkaitan
#Amirudin Shari
#COVID-19
#ekonomi
#Hospital
#Media
#Menteri Besar
#Pakej Rangsangan Ekonomi Selangor Prihatin 2 0
#petugas kesihatan
#Selangor
#Selangor Prihatin 2 0
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan