GEORGE TOWN: Sebuah gudang menyimpan bekalan makanan di Lorong Perak, Jelutong, Pulau Pinang musnah dalam kebakaran malam ini.
Menurut kenyataan Jabatan Bomba dan Penyelamat Pulau Pinang, pihak bomba menerima panggilan berhubung kejadian itu pada jam 8.28 malam sebelum bergegas ke lokasi kejadian.
"Sebaik tiba di lokasi kejadian, api sedang marak, kebakaran melibatkan sebuah gudang simpanan makanan (kelas B) dengan anggaran keluasan 40 x 50 kaki persegi.
"Peratusan kebakaran keseluruhan dianggarkan 80 peratus dan api telah dapat dikawal pada jam 8.57 malam," kata kenyataan tersebut.
Setakat ini, kerja-kerja pengawalan dan pemadaman dijalankan jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Jalan Perak, Lebuh Pantai, dan Paya Terubong .
Operasi pemadaman turut dibantu Pasukan Bomba Sukarela (PBS) yang berdekatan.
Tiada kecederaan atau kemalangan jiwa dilaporkan, dan setakat ini punca kebakaran masih dalam siasatan.
Dewi Nur Harasha Alias
Sat Feb 04 2023

Sebuah gudang menyimpan bekalan makanan di Lorong Perak, Jelutong, Pulau Pinang musnah dalam kebakaran malam ini. - Foto JBPM

10 rumah musnah dalam kebakaran di Labuan
Sebanyak 10 rumah terbakar 100 peratus dan terdapat dua rumah turut terjejas.

Sultan Nazrin berkenan berbuka puasa bersama media, terima zakat perniagaan RM1.64 juta
Baginda turut berkenan menerima zakat perniagaan untuk diserahkan kepada MAIPk daripada lima syarikat korporat berjumlah RM1.64 juta.

Pelaburan China pacu Malaysia ke tahap lebih tinggi - Penganalisis
Pelaburan baharu ini akan mendorong penciptaan pekerjaan yang meluas membabitkan graduan yang sedang bergelut untuk mencari pekerjaan dengan gaji yang setimpal.

Impian Hannah Yeoh jadi penyampai berita tercapai
Yeoh yang membuat penampilan sebanyak dua kali dalam segmen Stadium RTM akan kembali bersiaran hari ini. (2 April).

Tiada halangan mana-mana pihak termasuk ahli politik sertai program di sekolah - Fadhlina
Bagaimanapun, mereka perlu melakukan permohonan dan mematuhi tatacara Surat Pekeliling Ikhtisas (SPI) Bilangan 4 Tahun 2023.

Inisiatif tambahan Belanjawan 2023 ibarat 'talian hayat' - Pesawah
Peruntukan tambahan itu bukti keprihatinan Perdana Menteri dalam membantu golongan pesawah demi kelangsungan hidup terutama ketika bulan Ramadan.

Ker Ying tanam misi pertahan legasi pingat emas di Sukan SEA
Ker Ying tekad untuk memberikan 100 peratus dalam latihan selain akan berbincang dengan jurulatihnya Li Jun Bai untuk menyusun strategi.

Felcra lancar beras harga RM13 sekampit bagi 5kg
Beras yang dijual RM10 pada harga promosi itu, 100 peratus dikeluarkan di estet padi negeri Perak.

Dibenarkan keluar hospital selepas sembuh dari Bronkitis
Pope Francis yang dirawat di sebuah hospital di Rom telah dibenarkan keluar pada Sabtu. Ia selepas beliau mendapat rawatan sejak Rabu lalu.

Belia Muslim dan Kristian berbuka puasa bersama
Puluhan belia Muslim dan Kristian di Burkina Faso berkumpul bersama-sama dalam satu majlis berbuka puasa sekali gus usaha mempromosikan semangat toleransi beragama.

Gudang makanan di Jelutong musnah dijilat api
Sebuah gudang menyimpan bekalan makanan di Lorong Perak, Jelutong, Pulau Pinang musnah dalam kebakaran malam ini.