awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Polis buka kertas siasatan pemalsuan dokumen tujuh pemain warisan
Ringgit melonjak: Ahli ekonomi jangka mata wang tempatan mungkin kembali ke paras 3.82
Tiga ADUN Perlis tergugur jawatan diminta pulangkan segera aset kerajaan negeri
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Jabatan Imigresen kenal pasti kewujudan koloni pendatang asing di kawasan flat

Bernama
Bernama
27/11/2024
09:00 MYT
Jabatan Imigresen kenal pasti kewujudan koloni pendatang asing di kawasan flat
Jabatan Imigresen menahan 119 pendatang asing dalam operasi bersepadu di Apartmen Pandan Mewah, Ampang Jaya, semalam. - Gambar/ Bernama
KUALA LANGAT: Jabatan Imigresen Malaysia telah mengenal pasti beberapa perumahan khususnya di kawasan flat yang perlu pemantauan kerap dalam usaha membanteras kewujudan koloni pendatang asing.
Timbalan Ketua Pengarah (Operasi) Jabatan Imigresen Malaysia Jafri Embok Taha berkata kawasan-kawasan berkenaan telah pun disenaraikan dan jadual penguatkuasaan akan disusun bagi memastikan operasi yang efisien dapat dijalankan.
"Kita sentiasa bekerjasama dengan Majlis Keselamatan Negara, kerajaan negeri, Pihak Berkuasa Tempatan dan polis bagi membasmi kewujudan koloni-koloni pendatang asing di kawasan-kawasan tertentu.
"Dalam masa sama, kita sedar kita tak dapat nak selesaikan semua, tetapi kita lakukan tindakan berterusan, kita akan terus jalankan sama ada dalam skala kecil atau sederhana," katanya ketika ditemui selepas merasmikan pembukaan Pejabat Imigresen Kuala Langat di sini.
Semalam Jabatan Imigresen menahan 119 pendatang asing dalam operasi bersepadu bersama Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ), Polis Diraja Malaysia dan Jabatan Pendaftaran Negara di Apartmen Pandan Mewah, Ampang Jaya.
Sementara itu merujuk kepada pembukaan Pejabat Imigresen Kuala Langat hari ini, Jafri berkata ia dijangka dapat mengurangkan kesesakan di pejabat Imigresen seperti Kelana Jaya, Shah Alam dan Petaling Jaya, di samping memberi kemudahan kepada pengusaha ladang dan masyarakat di sekitar daerah Kuala Langat.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#jabatan imigresen
#koloni pendatang asing
#kawasan flat
#pati
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan