awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
PKR balas kenyataan Hadi: Pengampunan Najib dan Anwar berbeza
Krisis politik Perlis: Wujud dalang, perlukan 'lampu ajaib' pastikan situasi tidak berjangkit - Penganalisis
Ketika 'sorakan semakin pudar' MMM Hall of Fame 2025 angkat legasi wira sukan negara
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Lima perkara penting kenyataan Ismail Sabri hari ini

Astro Awani
Astro Awani
21/09/2020
07:00 MYT
Lima perkara penting kenyataan Ismail Sabri hari ini
Seramai 293 individu atas kesalahan ditahan semalam kerana ingkar arahan PKP. - Bernama
Pasukan bertindak yang diketuai Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah membuat 54,825 pemeriksaan pada Ahas (20 September 2020) bagi memantau dan menguat kuasa pematuhan Prosedur Operasi Standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP).
Berhubung pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) hari ke-188 dan hari ke-104 PKPP, berikut merupakan lima perkara penting yang dinyatakan Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menerusi satu kenyataan akhbar, hari ini.
1) Seramai 293 individu atas kesalahan ditahan semalam kerana ingkar arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).
2) Daripada jumlah itu, 24 ditahan reman, manakala 269 lagi dikenakan kompaun.
3) Antara kesalahan ingkar arahan PKP yang dilakukan ialah tidak memakai pelitup muka (24), tidak menjaga penjarakan fizikal (85) dan melakukan aktiviti dalam pub atau kelab malam (124).
4) Pihak berkuasa berjaya menahan 75 pendatang asing tanpa izin (PATI), dua tekong dan seorang penyeludup menerusi Op Benteng.
5) Setakat 20 September, seramai 8,342 individu sedang menjalani proses kuarantin wajib selepas pulang dari luar negara, manakala 71 individu dihantar ke hospital untuk rawatan.
Topic Berkaitan
#COVID-19
#Hospital
#kuarantin
#Ops Benteng
#pandemik
#pati
#PKP
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan