awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Arab Saudi catat lebih 11.9 juta jemaah umrah pada bulan Jumada al-Akhirah
UNMISS: 13 Pegawai PDRM selamat tiba di tanah air dari Sudan Selatan
Kanak-kanak 10 tahun maut dalam kemalangan di Kuala Krai
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Pemuda maut motosikal rempuh kereta

Adie Sufian Zulkefli
Adie Sufian Zulkefli
07/01/2023
06:39 MYT
Pemuda maut motosikal rempuh kereta
Muhammad Shahniezar Azizan (gambar kecil) yang berusia 20 tahun maut setelah motosikal ditungganginya merempuh sebuah kereta di Kilometer 61, Jalan Alor Setar-Butterworth pada Sabtu. - Gambar ihsan PDRM
SUNGAI PETANI: Seorang pemuda maut setelah motosikal ditungganginya merempuh sebuah kereta di Kilometer 61, Jalan Alor Setar-Butterworth pada Sabtu.
Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Zaidy Che Hassan berkata, kejadian dipercayai berlaku pada jam 7.07 pagi itu mengakibatkan mangsa, Muhammad Shahniezar Azizan, 20, maut.
Menurut Zaidy, siasatan awal polis mendapati mangsa menunggang motosikal jenis Yamaha Y15 sedang bergerak dari arah menara jam besar Sungai Petani menghala ke arah Bakar Arang.
“Sebaik tiba di lokasi sebuah kereta jenis Proton Wira yang dipandu lelaki berusia 77 tahun yang berada di kiri jalan terus keluar secara mengejut dari simpang.
“Mangsa tidak sempat mengelak lalu melanggar kereta sehingga mengakibatkan mangsa tercampak ke atas jalan,” katanya dalam kenyataan hari ini.
Zaidy berkata, mangsa kemudiannya di bawa ke Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) Sungai Petani oleh ambulan namun mangsa meninggal dunia sewaktu menerima rawatan di Zon Merah.
Katanya, pemandu kereta itu bagaimanapun tidak mengalami sebarang kecederaan.
Jelasnya siasatan polis mendapati berpunca daripada pemandu kereta yang keluar simpang secara mengejut sehingga menghalang laluan motosikal mengakibatkan kemalangan berlaku.
Kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.
Topic Berkaitan
#pemuda maut
#motosikal rempuh kereta
#Jalan Alor Setar-Butterworth
#proton wira
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan