awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Hamzah diberi notis kedua, menghadap Lembaga Disiplin Bersatu Khamis ini?
Malaysia dan India iktiraf kemajuan besar dicapai Petronas, Gentari perkasa tenaga hijau
Cadangan isu rumah Ibadat harus melalui saluran tepat tanpa ganggu ketenteraman awam - Polis KL
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Penduduk kampung belasah remaja kerana samun warga emas

Astro Awani
Astro Awani
16/08/2017
13:14 MYT
Penduduk kampung belasah remaja kerana samun warga emas
Sebaik dicekup penduduk bertanya mengenai tujuannya mengintip rumah orang namun tiada sebarang penjelasan.
Rakaman video seorang remaja ditangkap dan dibelasah penduduk kampung selepas didakwa cuba menyamun seorang warga emas di Kampung Kubang Menerong, Tasek Gelugor petang Rabu tular dilaman media sosial hari ini.
Menerusi tiga video yang tersebar itu, kelihatan remaja terbabit dibelasah selepas penduduk tidak berpuas hati dengan kelakuannya yang didakwa mencurigakan apabila mengintip rumah warga emas terbabit.
Sebaik dicekup penduduk bertanya mengenai tujuannya mengintip rumah orang namun tiada sebarang penjelasan.
Dia kemudiannya diserahkan kepada pihak polis.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Azmi Adam mengesahkan kejadian itu.
Menurutnya, remaja berusia18 tahun itu ditahan bersama seorang lelaki berusia 21 tahun selepas didapati menyamun barang kemas milik warga emas berusia 70 tahun.
Siasatan polis mendapati suspek perempuan dihantar oleh suspek lelaki ke kawasan rumah itu lewat malam dan wanita itu menunggu sehingga penghuni tiada dirumah bagi tujuan menyamun.
Dalam kejadian jam 9 pagi itu, mangsa yang berada di dalam bilik telah dipukul dengan kayu oleh suspek.
Pergelutan berlaku, dan mangsa kemudiannya menjerit menyebabkan suspek melarikan diri.
Bagaimanapun, anak dan jiran mangsa dapat menjejaki suspek yang didapati bersembunyi di bawah katil dalam bilik di rumah berkenaan.
Kes disiasat di bawah Seksyen 394 Kanun Keseksaan.
Topic Berkaitan
#pulau pinang
#remaja
#samun
#suspek
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan