awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
DJ Dave kekal bersemangat menyumbang kepada dunia seni
Pengeluaran air mata berlebihan mungkin tanda saluran air mata tersumbat
Indonesia akan bina Kampung Haji di Mekah bagi kurangkan kos ibadah haji
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Seorang lagi kakitangan BSN Kota Kinabalu dikesan positif COVID-19

Nickyson Nyambar
Nickyson Nyambar
17/10/2020
09:29 MYT
Seorang lagi kakitangan BSN Kota Kinabalu dikesan positif COVID-19
BSN Kota Kinabalu ditutup untuk orang ramai bermula 19 sehingga 25 Oktober untuk operasi sanitasi dan disinfeksi. -Gambar hiasan
KUALA LUMPUR:Seorang lagi kakitangan Bank Simpanan Nasional (BSN) Kota Kinabalu disahkan dijangkiti COVID-19.
Dalam satu kenyataan media, BSN berkata sehingga kini dua kes telah dilaporkan hasil daripada pengesanan kontak rapat yang dijalankan sejak 14 Oktober lalu di cawangan yang sama.
Susulan itu, katanya langkah pencegahan di cawangan berkenaan dilaksanakan termasuk operasi sanitasi dan disinfeksi selaras dengan garis panduan keselamatan dan kesihatan.
“Operasi cawangan BSN Kota Kinabalu akan dihentikan semula bermula 19 Oktober sehingga 25 Oktober 2020,” ujar kenyataan tersebut.
BACA: Cawangan utama BSN Kota Kinabalu ditutup, kakitangan positif COVID-19
Sehubungan itu, semua kakitangan cawangan bank berkenaan telah diarahkan untuk menjalani ujian saringan COVID-19, selain mengenal pasti individu yang menjadi kontak rapat kakitangan yang positif terbabit..
“Mereka yang berjaya dikesan akan dikehendaki menjalani kuarantin kendiri selama 14 hari untuk memantau tahap kesihatan diri.
“Pihak BSN kini sedang bekerjasama rapat dengan pihak penguat kuasa untuk tindakan lanjut selain mengimplimentasikan langkah pencegahan dan kebersihan serta-merta di setiap cawangan,” jelas kenyataan tersebut.
Pada 14 Oktober lalu, BSN Kota Kinabalu melaporkan seorang kakitangannya telah dijangkiti COVID-19 dan operasi cawangan itu ditutup sehingga 16 Oktober.
Topic Berkaitan
#BSN Kota Kinabalu
#kakitangan positif
#COVID-19
#seorang lagi
#BSN
#ditutup
#pembersihan
#pengesanan kontak rapat
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan