awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Rusuhan di Pasar Awam Melor, 12 individu ditahan - Polis
PM Anwar tekad perkukuh, percepat agenda pembangunan Sabah
Amaran banjir di Pasir Mas dan Tumpat bermula tengah malam ini - JPS
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Tangan tersepit mesin penggelek kertas

Sinar Harian
Sinar Harian
19/09/2018
13:22 MYT
Tangan tersepit mesin penggelek kertas
Pekerja kilang berkenaan yang berusia 48 tahun itu tersepit hingga pergelangan tangan. - Foto Sinar Harian
Seorang lelaki terpaksa menahan sakit lebih setengah jam selepas tangannya tersepit dalam mesin penggelek kertas di sebuah kilang pembungkusan di Jalan Perusahaan 3, Taman Kerian, di sini, petang tadi.
Pekerja kilang berkenaan yang berusia 48 tahun itu tersepit hingga pergelangan tangan dalam kejadian kira-kira jam 4 petang.
Ketua operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Parit Buntar, Pegawai Bomba Kanan II Abdul Talib Isa berkata, pihaknya menerima maklumat berhubung kejadian itu pada jam 4.13 petang.
“Sebaik sahaja tiba lima minit kemudian, kita dapati tangan kanan mangsa masih tersepit pada mesin dan beberapa juruteknik kilang sedang cuba membantu namun gagal.
“Anggota bomba bertindak membuka penutup mesin itu dan merenggang roller penggelek kertas itu dengan menggunakan alat khas. Kerja menyelamat mengambil masa lebih 30 minit,” katanya di sini, hari ini.
Menurutnya, mangsa kemudian dihantar ke Hospital Parit Buntar untuk rawatan lanjut dan operasi menyelamat tamat pada jam 4.50 petang.
Topic Berkaitan
#bomba
#gelek
#Hospital
#Hospital Parit Buntar
#mangsa
#pekerja kilang
#penggelek
#tersepit
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan