awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Kim Jong Un pantau ujian peluru berpandu altitud tinggi
Pemimpin pembangkang Bangladesh, Tarique Rahman kembali ke tanah air selepas 17 tahun dalam buangan
Parlimen Algeria isytihar penjajahan Perancis sebagai jenayah, tuntut permohonan maaf dan pampasan
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Tiga suspek samun maut, kereta terbabas dan terbakar selepas dikejar mangsa

Muhafandi Muhamad
Muhafandi Muhamad
03/02/2022
04:05 MYT
Tiga suspek samun maut, kereta terbabas dan terbakar selepas dikejar mangsa
Ketua Polis Daerah Tumpat Supt Azmir Damiri memeriksa kereta jenis Honda HRV yang terlibat dalam kemalangan di Kampung Morak, Tumpat, awal pagi tadi. - Foto BERNAMA
TUMPAT: Tiga lelaki dipercayai suspek kes samun kenderaan maut dalam nahas di Kampung Morak, di sini, awal pagi tadi.
Menurut Ketua Polis Daerah Tumpat, Superintenden Mohd Azmir Damiri, kejadian yang berlaku sekitar jam 2 pagi tadi bermula dengan kes samun.
Sebelum kejadian nahas, ketiga-tiga mereka dan seorang lagi yang masih bebas dipercayai baru sahaja melakukan perbuatan samun dengan membawa lari sebuah kenderaan pacuan empat roda (4WD) jenis Ford Ranger.
Keempat-empat mereka yang menaiki kenderaan jenis Honda HRV telah cuba membawa lari 4WD tersebut dari sebuah rumah di Kampung Palekbang, di sini.
Samun | Tiga penyamun maut kereta terbabas dan terbakar
Pemilik 4WD yang terdengar enjin kenderaan dihidupkan keluar untuk memeriksa, namun mangsa dilibas dengan senjata tajam.
Sejurus kenderaannya dilarikan, mangsa bertindak mengejar suspek menggunakan kereta jenis BMW.
Dalam aksi kejar-mengejar itu, difahamkan kenderaan Honda HRV itu dipandu suspek terbabas dan melanggar tiang pagar sebuah rumah di Kampung Morak menyebabkannya terbakar.
Pemilik 4WD Ford Ranger terus mengejar seorang lagi suspek di dalam kenderaan miliknya sehinggalah ia terbabas di hadapan Pejabat Pos Kubang Kerian.
Suspek yang memandu kenderaan itu bagaimanapun berjaya melarikan diri.
Menurut Mohd Azmir, ketiga-tiga mangsa yang berada dalam Honda HRV maut dengan dua daripadanya rentung.
Pemandu kenderaan itu dikenal pasti seorang warga tempatan berusia 33 tahun.
Menurut Mohd Azmir lagi, pihaknya membuka kertas siasatan di bawah Seksyen 395 dan 397 Kanun Keseksaan dan Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1941.
Mayat ketiga-tiga suspek kini berada di Hospital Tumpat untuk proses bedah siasat.
Polis sedang mengesan seorang lagi suspek yang berjaya melarikan diri.
Topic Berkaitan
#BMW
#Ford Ranger
#kes samun kenderaan
#Mohd Azmir Damiri
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan