awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Rose, Bruno Mars buka Anugerah Grammy dengan persembahan bertenaga
LHDN kenal pasti 14,858 pemastautin cukai Malaysia dengan baki kewangan luar negara lebih RM10bilion
Polis keluar 247 saman, sita 117 motosikal dalam operasi bersepadu
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Wanita terjun jambatan diselamatkan nelayan

Azee Shafy
Azee Shafy
11/06/2022
02:10 MYT
Wanita terjun jambatan diselamatkan nelayan
Mangsa diberikan rawatan awal oleh pasukan EMRS sebelum diserahkan kepada pihak Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) untuk rawatan susulan. -Gambar ihsan JBPM
KUANTAN: Cubaan seorang wanita membunuh diri dengan terjun Jambatan Tanjung Lumpur, awal pagi tadi, dekat sini, gagal apabila diselamatkan nelayan yang berada di kawasan berdekatan.
Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pahang berkata, pihaknya menerima panggilan pada 5.08 pagi, dan sepasukan anggota dari Balai Bomba Kuantan bergegas ke lokasi kejadian.
"Setiba di lokasi, didapati seorang wanita telah terjun dari jambatan dan mangsa berada berdekatan dengan sebuah bot nelayan yang kebetulan berada di situ.
"Pasukan Bomba segera meminta bantuan nelayan itu untuk menyelamatkan mangsa dan dibawa ke tebing sungai," katanya dalam satu kenyataan, hari ini.
Katanya, mangsa telah diberikan rawatan CPR oleh pasukan EMRS sehingga keadaan mangsa stabil sebelum diserahkan kepada pihak Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) untuk rawatan susulan.

Mereka yang memerlukan sokongan boleh menghubungi befrienders.org.my/centre-in-malaysia atau hubungi talian hotline Befrienders (03-7627 2929); Perkhidmatan Kesihatan Mental dan Sokongan Psikososial (03-2935 9935 atau 014-322 3392); Talian Kasih (15999) dan Persatuan Kesihatan Mental Malaysia (03-77825499)
Topic Berkaitan
#Jambatan Tanjung Lumpur
#diselamatkan nelayan
#JBPM Pahang
#Hospital Tengku Ampuan Afzan
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan