awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Museveni menang Pilihan Raya Presiden Uganda
PRK Lamag: Mohd Ismail lancar manifesto, kemuka tujuh tawaran
Berita tempatan pilihan sepanjang hari ini
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

PH hanya tahu cari salah Sembrong - Hishammuddin

Astro Awani
Astro Awani
21/10/2019
09:52 MYT
PH hanya tahu cari salah Sembrong  - Hishammuddin
"Cukup-cukuplah dengan drama, spekulasi dan konspirasi," tegas Hishammuddin.. - Gambar BERNAMA
Pakatan Harapan (PH) kini takut dengan bayang-bayang sendiri kerana masih mempunyai mentaliti pembangkang walaupun sudah hampir dua tahun menjadi kerajaan.
Ahli Parlimen Sembrong, Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein menegaskan, mereka tidak langsung menunjukkan kerisauan walaupun ekonomi negara semakin teruk, nasib rakyat tidak terbela dan janji-janji sebelum ini yang tidak tertunai.
"Apa yang mereka tahu adalah mencari salah Barisan Nasional (BN), UMNO dan Sembrong. Bila kita jawab, mulalah mereka 'tukar tiang gol' dan timbulkan isu baru.
"Sampaikan saya yang tidak berjawatan pun hendak diserang. Padahal, mereka yang bermasalah sehingga terpaksa timbulkan isu lain untuk tutup kelemahan sendiri.
"Cukup-cukuplah dengan drama, spekulasi dan konspirasi. Cerminlah diri sendiri, muhasabahlah dan buatlah kerja," katanya dalam satu hantaran terbaru di akaun Facebooknya pada Isnin.
BACA: Hishammuddin, Khairy adalah masa depan UMNO
BACA: Zahid yakin Hishammuddin tak terlibat komplot tubuh kerajaan baharu
Hishammuddin sebelum ini menegaskan, semua ahli UMNO perlu bersatu padu dan berganding bahu demi menjayakan agenda parti bersama.
Dalam pada itu katanya, semua yang pemimpin dipilih rakyat perlu memberi bantuan sebaiknya kepada mereka.
"Jangan asyik hendak berpolitik, anda diberi mandat memimpin negara, pimpinlah betul-betul
"Tetapi apa terjadi, semakin hari semakin bercelaru politik negara. Inilah akibatnya bila kerajaan tidak buat kerja betul-betul.
"Mereka tahu hendak buat spekulasi dan konspirasi sahaja. Sampaikan siapa kerajaan, siapa pembangkang pun, rakyat sudah keliru," jelasnya.
Topic Berkaitan
#agenda
#Barisan Nasional
#ekonomi
#kerajaan
#Pakatan Harapan
#Parlimen
#pembangkang
#politik
#rakyat
#UMNO
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan