KUALA LUMPUR: Pemuda Barisan Nasional (BN) akan menjelajah ke semua negeri melalui program Jelajah Pemuda BN bermula Selasa depan bagi menjelaskan polisi dan dasar BN berkaitan kestabilan serta kemakmuran rakyat.

Ketua Pemuda BN Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki berkata jelajah itu akan melibatkan dan menampilkan pemimpin-pemimpin muda BN untuk menyuarakan aspirasi anak muda serta aspirasi Malaysia yang anak muda inginkan.

"Kita ada rekod prestasi untuk memastikan kestabilan dapat dicapai, kita ada rekod baik dari segi memastikan kemakmuran rakyat itu dapat kita pertahankan," katanya selepas mempengerusikan Mesyuarat Exco Pemuda BN di sini hari ini.

Asyraf Wajdi berkata mesyuarat hari ini turut memutuskan supaya Pemuda BN di Semenanjung Malaysia menggerakkan semua jentera mereka di peringkat akar umbi secara bersama melibatkan UMNO, MCA dan MIC untuk berada di barisan hadapan bagi berdepan kemungkinan bencana banjir.

"Kita sudahpun bersetuju untuk memastikan jentera Pemuda Barisan Nasional mesti difokuskan bukan sekadar untuk berkempen tetapi untuk membantu rakyat dalam apa juga keadaan," katanya.

BACA: PRU15: Tarikh mengundi ditetapkan 19 November

Ikuti semua perkembangan mengenai PRU15 DI SINI!

Asyraf Wajdi berkata beliau amat berpuas hati dengan persiapan yang dilakukan Pemuda BN di semua 191 Parlimen yang bakal ditandingi oleh calon-calon BN menjelang Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan 19 Nov sebagai tarikh pengundian bagi PRU15, dengan tarikh penamaan calon ditetapkan pada 5 Nov, manakala pengundian awal pada 15 Nov.

Ditanya mengenai agihan kerusi sebagai calon melibatkan Pemuda BN bagi Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15), Asyraf Wajdi berkata pihaknya masih belum mendapat maklumat berhubung perkara itu, namun senarai calon telahpun diserahkan kepada Pengerusi BN Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

-- BERNAMA