awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Polis tahan lelaki curi barang kemas bernilai lebih RM150,000 di pusat beli-belah
Kluster tibi: KPM patuh saranan KKM, keadaan terkawal setakat ini - Fadhlina
Malaysia, Arab Saudi bakal meterai perjanjian kerjasama pertahanan
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

5 bilion penonton dijangka tonton Piala Dunia Qatar - Presiden FIFA

Bernama
Bernama
24/05/2022
08:36 MYT
5 bilion penonton dijangka tonton Piala Dunia Qatar - Presiden FIFA
Infantino percaya penganjuran Piala Dunia FIFA Qatar 2022 menjadi peluang terbaik untuk pemulihan dan penyatuan selepas pandemik dan konflik global memecahbelahkan masyarakat di seluruh dunia. - Gambar fail/AP
DAVOS: Piala Dunia 2022 anjuran Qatar pada tahun ini dijangka ditonton lima bilion penonton di seluruh dunia, kata Presiden FIFA, Gianni Infantino.
"Piala Dunia FIFA terakhir yang diadakan sebelum ini ditonton empat bilion penonton manakala Piala Dunia Wanita disaksikan 1.2 bilion penonton.
"Semua yang mempunyai minat yang sama merasakan bahawa bola sepak mempunyai kekuatan untuk penyatuan," kata Infantino pada sesi perbincangan bertajuk "Sport as a Unifying Force" di Forum Ekonomi Dunia (WEF) di Davos pada Isnin.
Infantino percaya penganjuran Piala Dunia FIFA Qatar 2022 menjadi peluang terbaik untuk pemulihan dan penyatuan selepas pandemik dan konflik global telah mengasingkan serta memecahbelahkan masyarakat di seluruh dunia.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#Piala Dunia
#FIFA
#Qatar
#Gianni Infantino
#bola sepak
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan