SUKAN
Bayar RM287 juta untuk Madueke, Arsenal keluar lagi RM364 juta demi Gyokeres
DENGAN usaha mendapatkan khidmat tonggak Chelsea, Noni Madueke, Arsenal semakin hampir membawa masuk nama besar seperti yang dicanang oleh media seluruh dunia.
Madueke telah dikaitkan dengan perpindahan ke Emirates pada jendela perpindahan ini, dengan Arsenal dilaporkan bersetuju dengan bayaran bernilai RM287 juta.
The Gunners dilaporkan bersedia menandatangani Viktor Gyokeres dengan perjanjian selama lima tahun dari Sporting Lisbon bagi memperkukuh serangan pasukan itu.
Selepas mengharungi beberapa siri rundingan, tampak persetujuan bakal diadakan dengan memuktamadkan perpindahan ke kelab terkemuka London itu.Menurut sumber, difahamkan skuad kendalian Mikel Arteta akan membayar sebanyak RM364 juta dengan pecahan RM315.64 juta sebagai yuran bayaran asas dan baki RM49.3 juta dinilai menerusi prestasi.
Jika kemasukan Noni Madueke dan Gyokeres berhasil, ini bermakna gergasi Liga Perdana Inggeris (EPL) itu sudah mengikat lima pemain, termasuk Kepa Arrizabalaga dari Chelsea, Christian Norgaard dari Brentford dan Martin Zubimendi dari Real Sociedad.
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami