awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Berita tempatan pilihan sepanjang hari ini
Lelaki Perancis dan dua rakan bebas tuduhan edar, miliki dadah
Langgar syarat hiburan, penganjur Makar Fest XL berdepan penalti RM30,000
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Pemain remaja maut terkena sepakan

Sinar Harian
Sinar Harian
26/03/2024
03:00 MYT
Pemain remaja maut terkena sepakan
Para pemain mengerumuni Wassim selepas rebah terkena sepakan di perut oleh pihak lawan. - Foto agensi (Gambar kecil: Wassim)
MALANG menimpa seorang pemain bola sepak remaja berusia 17 tahun apabila menemui ajal akibat terkena sepakan di bahagian perut dalam satu perlawanan.
Wassim Jazzar dari kelab amatur Algeria, mengalami kecederaan itu ketika bertembung dengan pemain pertahanan lawan.
Kejadian berlaku ketika dia cuba mengeluarkan bola dan secara tidak sengaja ditendang di perut oleh pemain lawan sebelum rebah di atas padang.
Permainan kemudian dihentikan dan para pemain kedua-dua pasukan mengerumuninya untuk memberi bantuan.
Wassim selepas itu terpaksa dikejarkan ke hospital dengan kereta awam kerana menurut media tempatan tiada ambulans atau doktor di sekitar kawasan tersebut.
Dia kemudiannya disahkan meninggal dunia dengan 'sepakan maut' itu didakwa sebagai punca kematian.
Media Algeria pula melaporkan bahawa Wassim meninggal dunia sejurus selepas terkena sepakan itu.
Berita sedih itu menyusul selepas arena bola sepak Colombia dikejutkan dengan pemergian Guillermo Beltran yang tumbang ketika latihan.
Penyerang Real Santa Cruz itu mengadu pening dan mual sebelum rebah pada Jumaat lalu. - Sinar Harian
Topic Berkaitan
#sepakan
#bahagian perut
#Wassim Jazzar
#kelab amatur Algeria
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan