SPORTS
Selepas ditolak berpindah ke Al-Hilal, Cristiano Ronaldo dilaporkan mahu cari kelab baharu di Afrika

Ronaldo yang menyertai Al-Nassr pada Januari 2023 secara percuma selepas penamatan kontraknya dengan Manchester United, telah menyatakan beberapa kekesalan mengenai keputusannya.
CRISTIANO Ronaldo dikatakan telah membuat tawaran untuk menyertai Wydad Casablanca di Maghribi dengan harapan dapat menyertai Piala Dunia Kelab FIFA 2025.
Akhbar Sepanyol Marca melaporkan mengenai cadangan perpindahan Rabu lalu.
Media Arab Saudi, Kooora memetik sumber dalam Wydad yang mengesahkan bahawa Ronaldo sendiri menghubungi kelab itu.
“Ronaldo mahu menyertai Wydad untuk menambah baik hiasan peribadinya, dengan mengambil bahagian dalam Piala Dunia Kelab FIFA 2025 dan bermain di benua ketiga selepas Eropah dan Asia,” kata laporan itu."Ronaldo mempunyai pertalian yang kuat dengan Maghribi, telah melawat negara itu berkali-kali, dan mempunyai beberapa usaha perniagaan di sana."
Bagaimanapun, Presiden Wydad, Hicham Ait Menna, menafikan laporan itu, dengan menyatakan bahawa kelab itu kekurangan sumber kewangan untuk menandatangani superstar Portugal itu.
Ronaldo yang menyertai Al-Nassr pada Januari 2023 secara percuma selepas penamatan kontraknya dengan Manchester United, telah menyatakan beberapa kekesalan mengenai keputusannya.
Menurut Kooora, Ronaldo percaya bahawa menyertai Al-Ahli Saudi akan memberinya peluang lebih baik untuk memenangi Liga Juara-Juara AFC.
Tetapi Marca sebelum ini melaporkan bahawa perpindahan ke Al-Hilal, kelab terbesar Arab Saudi, kini tidak mungkin, kerana pasukan itu tidak berminat untuk menandatangani superstar berusia 40 tahun itu.
Sebuah kelab Brazil, kemungkinan Palmeiras, serius untuk mendapatkan Ronaldo, katanya. - Stadium Astro
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami