Pereka fesyen selebriti ternama tanah air, Rizman Nordin dan isteri, Nurida Suraya selamat menimang cahaya mata perempuan sekitar pukul 11 pagi Rabu.

Berkongsi berita gembira di laman sosial Instagram peribadinya, Rizman yang juga pengasas jenama fesyen Rizman Ruzaini turut mengumumkan, permata sulungnya dengan Nurida dinamakan sebagai Rizqaa yang membawa maksud rezeki dan kurniaan Allah.

Bismillahirahmanirahhim…Dengan nama Allah yang maha permurah lagi maha penyayang pemilik sekian alam. Alhamdulillah, telah lahir insan yang di nanti…Princess Rizqaa.

Rizqaa: A blessing, gift from Almighty (Rizqaa: rezeki, kurniaan Allah).

Semoga Rizqaa menjadi anak yang solehah, yang menjaga akhlak, yang menurut perintah ibu bapa, yang menjadi kebanggaan agama dan InshaAllah yang akan menghuni syurga Allah yang abadi. Amin amin ya rabbalalamin,” tulis Rizman.

Hantaran berita gembira Rizman itu dihujani dengan ucapan tahniah daripada sebilangan selebriti yang selama ini sering menggunakan khidmatnya.

Antara yang mengucapkan tahniah ialah penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza Tarudin kepada Rizman.

Sementara Erra Fazira dalam komennya mendoakan Rizqaa akan membesar sebagai anak yang solehah dan berjaya di dunia dan akhirat.

Tidak ketinggalan pelakon terkenal, Rozita Che Wan juga berkongsi kegembiraan dengan kelahiran Rizqaa.

Tahniah Rizman, ya Allah dah jadi bapa hampa. Semoga anak ini menjadi anak yang soleh… amin,” tulis Rozita.

Pelakon popular, Lisa Surihani juga menyambut kehadiran cahaya mata sulung Rizman dan Nurida dengan ucapan yang menyentuh hati.

What a cutie! Tahniah Rizman dan wifey, Nurida for the both of your beautiful baby daughter. May she forever be the coolness of your eyes and may she amalkan sadaqa jariah for you both,” titip Lisa lagi.

Selebriti lain seperti Fazura dan suami Fattah Amin, Ziana Zain, Anuar Zain, Datin Umie Aida dan ramai lagi masing-masing juga meraikan kehadiran Rizqaa dengan kesyukuran.

Rizman dan Nurida Suraya yang juga seorang ahli perniagaan disatukan sebagai suami isteri pada 13 September 2019.