awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Mahkamah Persekutuan putuskan perkataan "menghina" dan "menjengkelkan" selaras Perlembagaan
Jawatankuasa khas selaras pengurusan hal ehwal bukan Islam ditubuh di semua negeri
Penguatkuasaan terhadap aktiviti tidak berlesen diberi tumpuan utama - Tiong King Sing
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Bank Rakyat sedia kemudahan pembiayaan RM500 juta untuk pembeli rumah di Johor

Bernama
Bernama
23/03/2016
04:15 MYT
Bank Rakyat sedia kemudahan pembiayaan RM500 juta untuk pembeli rumah di Johor
Pembiayaan ini dicadang untuk 6,000 unit rumah kos rendah dan mampu milik bagi memastikan golongan berpendapatan rendah dapat memiliki kediaman masing-masing. - Gambar fail
Bank Rakyat menyediakan kemudahan pembiayaan sebanyak RM500 juta bagi mereka yang berminat memiliki rumah kos rendah dan rumah mampu milik di Johor.
Pengerusi Bank Rakyat Tan Sri Abdul Aziz Zainal berkata penawaran kemudahan pembiayaan 100 peratus itu dibuka kepada pembeli projek di bawah naungan Yayasan Sultan Ibrahim.
Beliau berkata menerusi jalinan kerjasama antara Bank Rakyat, Yayasan Sultan Ibrahim dan kerajaan negeri ini, penjawat awam dan swasta yang layak di negeri ini boleh mengemukakan deposit pembelian serendah RM1 bagi tempahan rumah kos rendah dan mampu milik.
Pembiayaan ini dicadang untuk 6,000 unit rumah kos rendah dan mampu milik bagi memastikan golongan berpendapatan rendah dapat memiliki kediaman masing-masing.
Perkara ini diumumkan ketika majlis pelancaran Model Menara Bank Rakyat Johor yang disempurnakan Sultan Johor Sultan Ibrahim Almarhum Sultan Iskandar hari ini.
Topic Berkaitan
#abdul aziz zainal
#Bank Rakyat sediakan kemudahan pembiayaan RM500 juta bagi mereka yang berminat memiliki rumas kos rendah dan rumah mampu milik di Johor
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan