awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Ketika 'sorakan semakin pudar' MMM Hall of Fame 2025 angkat legasi wira sukan negara
[TERKINI] MB Perlis umum letak jawatan secara sukarela
Perspektif, cadangan rakyat untuk perkasa bantuan SARA 2026
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

"Anak yang ditatang, diiqamat sejak hari pertama.. masih perit" - Luahan rindu bapa Siti Sarah

Gempak
Gempak
19/11/2021
03:39 MYT
"Anak yang ditatang, diiqamat sejak hari pertama.. masih perit" - Luahan rindu bapa Siti Sarah
Bapa mana yang tidak sebak dan sedih mengenangkan pemergian anak tercinta pada usia muda. Demikian juga dengan Raisuddin Hamzah yang masih terkenang-kenang Allahyarham Siti Sarah. - Gambar GEMPAK
BAPA Allahyarham Siti Sarah, Raissuddin Hamzah merindui anak perempuannya.
Menerusi perkongsian di akaun Instagram Sarah, satu hantaran beserta coretan sudah cukup menggambarkan perasaan sebak sang bapa apabila berada di pusara anak tercinta.
“Sedar tak sedar, genap 100 hari pemergian anak perempuan tersayang. Sebelum berlangsungnya majlis tahlil, pagi itu abahnya ke pusara naikkan batu nisan dikubur anaknya.
“Perasaannya? Hanya Allah sahaja yang tahu. Tanyalah semua manusia yang bergelar ibu bapa, apakah kehilangan paling perit untuk mereka?
“Pastinya kehilangan anak yang dicintai. Anak yang ditatang, diiqamat semenjak hari pertama, dibesarkan penuh kasih sayang, diberi makan pakai yang cukup.
“Diberi kebahagiaan, diubati jika sakit pening, dipeluk cium sebagai lambang kasih sayang, anak yang mengajar erti kehidupan.
“Jika boleh berganti nyawa, ibu bapa pasti mahu pergi dulu sebelum anak. Tapi siapa kita untuk melawan takdir?
“Semua rahsia Allah. Hidup perlu jalan terus, yang tinggal hanyalah memori indah kekal menjadi kenangan sampai bila-bila.
“Al-Fatihah Siti Sarah Raissuddin,” demikian nota yang tertulis pada hantaran itu.
BACA: Tulisan terakhir buat Siti Sarah...
BACA: "Dunia ini sangat sepi" - Raissuddin kongsi perasaannya saat terima berita pemergian Siti Sarah
BACA: Siti Sarah meninggal dunia
BACA: Shuib akui sukar lalui kehidupan selepas pemergian Siti Sarah
Allahyarham Siti Sarah meninggal dunia di unit rawatan rapi (ICU), HCTM, UKM pada 9 Ogos lalu akibat COVID-19.
Allahyarham meninggalkan suami, Shuib dan empat cahaya mata, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq Matin, 6, dan Ayash, tiga bulan.
Ayash dilahirkan pada 6 Ogos lalu melalui kaedah pembedahan di Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), iaitu tiga hari sebelum Siti Sarah menghembuskan nafas terakhir.
Topic Berkaitan
#Siti Sarah
#Siti Sarah meninggal dunia
#COVID-19
#Raisuddin Hamzah
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan