awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Arab Saudi terima ketibaan 19.5 juta jemaah haji, umrah pada 2025
Fokus perumahan mampu milik di bandar, bukan pilihan raya Datuk Bandar - Akmal
Lebih 3,000 pengunjung teruja rasai fenomena laut terbelah di Pulau Pangkor
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Judika gegar pentas Axiata Arena hadapan 12,000 penonton

Asyraf Roslan
Asyraf Roslan
22/10/2023
10:00 MYT
Judika gegar pentas Axiata Arena hadapan 12,000 penonton
Judika menyanyikan lebih 20 buah lagu antaranya Mama Papa Larang, Bukan Dia Tapi Aku, Jikalau Kau Cinta, Aku Yang Tersakiti dan Bagaimana Kalau Aku Tidak Baik Baik Saja. -Foto Joe Saiful
PENYANYI terkenal Indonesia, Judika mengegarkan pentas Axiata Arena di hadapan 12,000 penonton yang hadir ke Konsert Rockmantic Night Judika And The Gang.
Lebih menggamatkan suasana apabila Judika menyampaikan tiga buah lagu yang dipopularkan oleh penyanyi Malaysia iaitu Sejati, Buih Jadi Permaidani, dan Cindai nyanyian asal Datuk Seri Siti Nurhaliza.
Menurut Judika, atau nama sebenarnya Judika Nalon Abadi Sihotang, banyak lagu yang menjadi pilihannya untuk dipersembahkan, namun dia mahu sesuatu yang baharu untuk dipersembahkan kepada peminatnya di Malaysia.
“Banyak lagu kegemaran dipilih dari Malaysia, antaranya Isabella, Gerimis Mengundang tapi saya mahu sesuatu yang baharu dan belum pernah dipersembahkan di Malaysia.
“Selain sudah lama dengar, saya pilih lagu Sejati kerana saya suka Datuk Awie dan kumpulan Wings.
"Lagu Buih Jadi Permaidani dipilih kerana lagu itu sangat 'happening' di Indonesia, selain tertarik dengan melodinya.
"Biarpun lagu Cindai sangat mencabar daripada segi lirik yang banyak dan bertukar-tukar, tetapi, disebabkan suka, saya pilih untuk menyanyikan," katanya kepada media.
12,000 penonton hadir ke Konsert Rockmantic Night Judika And The Gang.
12,000 penonton hadir ke Konsert Rockmantic Night Judika And The Gang.
Selain Judika, Rockmantic Night Judika And The Gang turut menampilkan Haqiem Rusli, Shila Amzah, dan Marsha selaku penyanyi jemputan untuk konsert tersebut.
Malam itu juga menyaksikan tiga bakat baharu dari Indonesia iaitu Dnanda, Daniel dan Axin berkongsi pentas selaku penyanyi undangan.
Judika bergambar bersama penyanyi yang turut menjayakan konsert Rockmantic Night Judika And The Gang antaranya Marsha, Shila Amzah dan Haqiem Rusli
Judika bergambar bersama penyanyi yang turut menjayakan konsert Rockmantic Night Judika And The Gang antaranya Marsha, Shila Amzah dan Haqiem Rusli
Konsert yang berlangsung selama tiga jam itu diiringi oleh pemuzik orkestra di bawah pimpinan maestro muzik Indonesia, Tohpati.
Judika menyanyikan lebih 20 buah lagu antaranya Mama Papa Larang, Bukan Dia Tapi Aku, Jikalau Kau Cinta, Aku Yang Tersakiti dan Bagaimana Kalau Aku Tidak Baik Baik Saja.
Topic Berkaitan
#Judika
#Rockmantic Night Judika And The Gang
#konsert
#Shila Amzah
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan