Sambut hari lahir, Awal Ashaari rai anak tahfiz di majlis doa selamat

Pelakon dan pengacara Awal Ashaari telah mengadakan majlis tahlil dan doa selamat sempena hari lahirnya bersama Lara Alana.

Rata-rata netizen mendoakan dan memuji kemuliaan hati Awal kerana berkongsi rezeki dengan anak-anak tahfiz. - Foto Instagram | Astro Awani
PELAKON dan pengacara Awal Ashaari telah mengadakan majlis tahlil dan doa selamat sempena hari lahirnya bersama Lara Alana.

Majlis tersebut diraikan bersama 100 orang anak-anak Tahfiz Madrasah Nurul Ilmi di Seksyen 9 Shah Alam, semalam.

Menerusi Instagram Awal, dia memuat naik gambar beserta kapsyen bersama anak-anak tahfiz serta ahli keluarganya.

"Alhamdulillah, Majlis Tahlil dan doa selamat bersempena hari lahir @laralana dan Awal bersama 100 anak-anak Tahfiz Madrasah Nurul Ilmi, Seksyen 9, Shah Alam selesai dijalankan. Terima kasih Mak & Mak Uda, tolong masakkan pulut kuning untuk anak-anak kita," tulis Awal.

Alhamdulillah, Majlis Tahlil dan doa selamat bersempena hari lahir @laraalanaa dan Awal bersama 100 Anak anak Tahfiz Madrasah Nurul Ilmi, Seksyen 9 Shah Alam selesai dijalankan. Terima Kasih Mak & Mak Uda, tolong masakkan pulut kuning untuk anak anak kita. Kepada @secretrecipemy kerana kongsikan saat saat manis bersama. Kepada @chatime.malaysia untuk 100 minuman ikhlas untuk mereka. Semoga Allah membalas jasa kalian semua, InshaAllah. Selamat Hari Raya Aidiladha dari kami, #SchAwaLara.

A post shared by Awal Ashaari ® (@awalashaari) on


Rata-rata netizen mendoakan dan memuji kemuliaan hati Awal kerana berkongsi rezeki dengan anak-anak tahfiz.

"@nonie_eddie : Syabas...alhamdulillah..semoga diberkati Allah SWT."

"@intannasirz : Semoga diberikan rezeki yg luas atas kebaikan yg dh kongsi sama2."

"@reetks : May Allah bless u n ur family with a beautiful heart always adik."

Sebelum ini, isteri kepada Awal Ashaari, Scha Alyahya turut melakukan perkara yang sama apabila memilih untuk meraikan hari lahirnya bersama ibu-ibu tunggal dan anak yatim.