PELAKON dan pengacara Awal Ashaari telah mengadakan majlis tahlil dan doa selamat sempena hari lahirnya bersama Lara Alana.

Majlis tersebut diraikan bersama 100 orang anak-anak Tahfiz Madrasah Nurul Ilmi di Seksyen 9 Shah Alam, semalam.

Menerusi Instagram Awal, dia memuat naik gambar beserta kapsyen bersama anak-anak tahfiz serta ahli keluarganya.

"Alhamdulillah, Majlis Tahlil dan doa selamat bersempena hari lahir @laralana dan Awal bersama 100 anak-anak Tahfiz Madrasah Nurul Ilmi, Seksyen 9, Shah Alam selesai dijalankan. Terima kasih Mak & Mak Uda, tolong masakkan pulut kuning untuk anak-anak kita," tulis Awal.

Alhamdulillah, Majlis Tahlil dan doa selamat bersempena hari lahir @laraalanaa dan Awal bersama 100 Anak anak Tahfiz Madrasah Nurul Ilmi, Seksyen 9 Shah Alam selesai dijalankan. Terima Kasih Mak & Mak Uda, tolong masakkan pulut kuning untuk anak anak kita. Kepada @secretrecipemy kerana kongsikan saat saat manis bersama. Kepada @chatime.malaysia untuk 100 minuman ikhlas untuk mereka. Semoga Allah membalas jasa kalian semua, InshaAllah. Selamat Hari Raya Aidiladha dari kami, #SchAwaLara.

A post shared by Awal Ashaari ® (@awalashaari) on


Rata-rata netizen mendoakan dan memuji kemuliaan hati Awal kerana berkongsi rezeki dengan anak-anak tahfiz.

"@nonie_eddie : Syabas...alhamdulillah..semoga diberkati Allah SWT."

"@intannasirz : Semoga diberikan rezeki yg luas atas kebaikan yg dh kongsi sama2."

"@reetks : May Allah bless u n ur family with a beautiful heart always adik."

Sebelum ini, isteri kepada Awal Ashaari, Scha Alyahya turut melakukan perkara yang sama apabila memilih untuk meraikan hari lahirnya bersama ibu-ibu tunggal dan anak yatim.