MALAYSIA
10 berita pilihan sepanjang hari ini

10 berita pilihan sepanjang hari ini di Astro AWANI.
ANTARA pelbagai berita dari dalam dan luar negara yang disiarkan di Astro AWANI, berikut adalah 10 berita yang paling menjadi perhatian sepanjang hari ini, Sabtu, 13 Disember 2019.
Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menerima satu lagi penghormatan membanggakan, apabila disampaikan dengan Anugerah Forum Doha, Sabtu.
Tun Dr Mahathir Mohamad mengkritik tindakan Amerika Syarikat (AS) menyekat Iran yang didakwanya melanggar Piagam Pertubuhan Bangsa Bersatu (PBB) dan undang-undang antarabangsa.
Menurut Dr Mahathir, beliau telah berjanji bahawa perkara itu akan berlaku apabila tiba masanya.
Bayi tiga bulan di Tuaran, Sabah yang dijangkiti polio dilaporkan stabil ketika ini, ujar Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah.
Seorang pemandu jengkaut maut selepas ditimbus tanah bersama jenteranya ketika melakukan kerja melebur bukit.
Pemandu kereta Myvi berwarna biru yang ditahan berhubung insiden yang tular di laman sosial sejak semalam disahkan positif dadah.
Seorang lelaki maut dihempap sebatang kayu yang jatuh ketika cuba mengikat kayu berkenaan di atas sebuah lori treler di sebuah kilang Jalan Parit Raja, Batu Pahat, Johor, pada awal pagi Sabtu.
Selepas dua tahun kehilangan suaminya, Johan Nawawi, penyanyi terkenal, Nora Ariffin sekali lagi diuji dengan dugaan apabila anak keduanya, Aliff pula menghembuskan nafas terakhir pagi tadi.
Jenazah Allahyarham Muhammad Syakir Alif Johan yang juga anak kepada penyanyi ternama, Nora akan dikebumikan pada Ahad selepas solat Zohor.
Jaguh berbasikal trek negara, Azizulhasni Awang mengalami kemalangan dalam acara Keirin di siri kelima Piala Dunia Brisbane, Australia pada Sabtu.
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami