Amaran hujan berterusan di tiga negeri bermula 5 Jan

MetMalaysia memberi amaran hujan berterusan dijangka berlaku di Kelantan dan Terengganu bermula 5 hingga 8 Jan. - Gambar hiasan
KUALA LUMPUR: Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) hari ini mengeluarkan Amaran Hujan Berterusan (Waspada) susulan jangkaan hujan berpanjangan di beberapa negeri bermula minggu hadapan.
Ringkasan AI
- MetMalaysia mengeluarkan Amaran Hujan Berterusan (Waspada) susulan jangkaan hujan berpanjangan di beberapa negeri bermula minggu hadapan.
- Hujan berterusan dijangka berlaku di Kelantan dan Terengganu bermula 5 hingga 8 Januari.
- Ramalan hujan berterusan turut melanda beberapa daerah di Pahang seperti Tanah Tinggi Cameron, Lipis, Jerantut, Maran, Kuantan, Pekan, dan Rompin dari 6 hingga 8 Januari.
-- BERNAMA
Fakta Segera: Jawapan Pantas Dari AI
Dapatkan info, ramalan cuaca dan berita terkini di sini

Fakta Segera: Jawapan Pantas Dari AI
- Q: Apakah amaran yang dikeluarkan oleh MetMalaysia berkenaan cuaca? A: MetMalaysia mengeluarkan Amaran Hujan Berterusan (Waspada) susulan jangkaan hujan berpanjangan di beberapa negeri.
- Q: Negeri mana yang dijangka terjejas dengan hujan berterusan? A: Hujan berterusan dijangka berlaku di Kelantan, Terengganu, dan beberapa daerah di Pahang.
- Q: Bagaimana tempoh hujan berterusan diprediksi akan berlaku? A: Hujan berterusan di Kelantan dan Terengganu dijangka berlaku dari 5 hingga 8 Januari, manakala di Pahang dari 6 hingga 8 Januari.

Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami

