MALAYSIA
Banjir: Mangsa meningkat kepada 2,639 di tiga negeri, 28 PPS dibuka

Johor merekodkan mangsa banjir tertinggi dengan 1,928 orang daripada 514 keluarga yang ditempatkan 19 PPS. - Gambar fail
KUALA LUMPUR: Hujan lebat berterusan menyebabkan banjir berlaku di Sarawak, Sabah dan Johor sejak awal pagi, hari ini.
Menurut portal infobencana Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), seramai 2,639 mangsa daripada 737 keluarga direkodkan di tiga negeri terbabit dengan 28 pusat pemindahan sementara (PPS) dibuka.
Johor merekodkan mangsa banjir tertinggi dengan 1,928 orang daripada 514 keluarga yang ditempatkan 19 PPS.
Antara daerah terjejas termasuk Segamat, Kota Tinggi, Kluang dan Johor Bharu.Sementara itu, seramai 464 mangsa banjir di Sabah daripada 166 keluarga dengan dua PPS dibuka di Kota Marudu dan Tongod.
Manakala Sarawak mencatatkan 247 mangsa daripada 57 keluarga yang ditempatkan di enam PPS di daerah Kuching dan Serian.
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami