awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Berita tempatan pilihan sepanjang hari ini
Sejumlah kenderaan terjejas selepas isi minyak, Petronas Dagangan hubungi pelanggan terlibat
'Amanah boleh berganti, terima kasih Perlis' - Mohd Shukri
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Cuba nasib masuk Kelantan walau tidak lengkap vaksinasi, individu bawa keluarga diarah berpatah balik

Muhafandi Muhamad
Muhafandi Muhamad
11/10/2021
11:53 MYT
Cuba nasib masuk Kelantan walau tidak lengkap vaksinasi, individu bawa keluarga diarah berpatah balik
Selain kawalan di SJR, polis juga menubuhkan 154 pasukan pemantau di seluruh Kelantan bagi memantau pusat rekreasi restoran dan awam lain. - Gambar fail
PASIR PUTEH: Seorang individu yang memandu kenderaan dari luar Kelantan diarahkan berpatah balik pada hari pertama pembukaan sempadan negeri.
Ketua Polis Kelantan, Datuk Shafien Mamat berkata, individu yang turut membawa ahli keluarga itu diarahkan berbuat demikian di sekatan jalan raya (SJR) di sempadan Terengganu-Kelantan, di Bukit Yong, di sini hari ini, selepas polis mendapati dirinya tidak lengkap dos vaksinasi.
"Di SJR Bukit Yong, telah dikesan mereka yang tidak lengkap dua dos vaksin. (Baru terima) satu dos sudah cuba nak balik (masuk ke Kelantan) dan kita arahkan supaya berpatah balik.
“Kita juga tubuhkan 154 pasukan pemantau di seluruh Kelantan bagi memantau pusat rekreasi restoran dan awam lain. Harapan saya kepada orang ramai adalah supaya patuh pada ketetapan yang dibuat kerajaan,” ujar beliau.
Bercakap kepada pemberita selepas meninjau SJR Bukit Yong petang tadi, beliau menjelaskan berlaku peningkatan masuk kenderaan dari luar Kelantan menjelang petang tadi sehingga mencapai 20 peratus.
Aliran pengguna jalan raya itu membabitkan laluan masuk di Gua Musang, Jeli dan Pasir Puteh.
Beliau turut memaklumkan, sejumlah 540 anggota polis Kelantan ditugaskan untuk menjalankan pemantauan dan penguatkuasaan, yang turut melibatkan anggota yang memakai pakaian biasa.
Kumpulan Pemantau Polis Kelantan ditubuh dan digerakkan pagi tadi bagi menghadapi kebanjiran kepulangan golongan perantau Kelantan.
Topic Berkaitan
#Kelantan
#Sekatan Jalan Raya
#vaksinasi
#rentas negeri
#polis
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan