ALOR GAJAH: Seorang remaja perempuan menanggung derita hampir tiga tahun dipaksa menjadi hamba seks bapa saudaranya atas arahan isteri lelaki itu di Melaka.
Perbuatan terkutuk pasangan itu terbongkar selepas remaja perempuan berkenaan yang kini berusia 18 tahun tampil membuat laporan polis pada Ahad minggu lalu.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Melaka, Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman berkata, mangsa mendakwa kejadian bermula sejak Oktober 2018 selepas ibu saudaranya mengarahkan dia melakukan hubungan seks dengan suaminya.
“Remaja ini membuat laporan polis mendakwa dia telah menjadi mangsa rogol bapa saudaranya yang berusia 39 tahun sejak Oktober 2018.
“Kejadian bermula apabila ibu saudaranya yang menjaganya sejak dia berusia 10 tahun memanggilnya kononnya untuk memeriksa sama ada dia masih dara atau tidak, sebelum menyuruh mangsa melakukan hubungan seks dengan suaminya.
“Bapa saudaranya telah merogolnya berulang kali sehingga bulan ini dan kesemuanya di dalam pengetahuan ibu saudaranya yang berusia 37 tahun itu, namun wanita itu tidak mempedulikannya,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.
Mengulas lanjut, ujar Mohd Sukri, susulan laporan itu, ibu saudara mangsa ditahan pada hari sama laporan dibuat, manakala bapa saudaranya ditahan 22 Julai lalu.
“Suspek utama lelaki itu telah kita tahan di Kuala Sungai Baru dan kini sedang direman sehingga 29 Julai depan.
“Kes disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan dan Seksyen 14(a) Akta Kesalahan Seksual Terhadap Kanak- Kanak 2017," tambahnya.
Shuhada Abdul Kadir
Sun Jul 25 2021

Perbuatan terkutuk pasangan itu terbongkar selepas remaja perempuan berkenaan yang kini berusia 18 tahun tampil membuat laporan polis pada Ahad minggu lalu. - Gambar hiasan

Fokus kepada perpaduan, pembangunan rakyat - Hajiji
Hajiji Noor menyeru agar semua pihak terus menjalankan tugas sebagai sebuah kerajaan yang bertanggungjawab, terutamanya kepada rakyat.

WHO | Julung kali Malaysia Pengerusi Mesyuarat Lembaga Eksekutif
Pertama kali dalam sejarah negara apabila Menteri Kesihatan Malaysia mempengerusikan Mesyuarat Lembaga Eksekutif Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO).

Pantau Kerajaan Baharu: Kos Umrah Naik | Mencari Punca & Penyelesaian
Sejak kebelakangan ini, timbul perbincangan isu berkenaan kos umrah yang semakin meningkat. Apa puncanya? Kami cuba merungkai isu ini dan mencari solusi terbaik. Kita bersama Datuk Seri Razali Mohd Sham, Presiden Persatuan Agensi Pelancongan Umrah & Haji Malaysia (PAPUH) bagi perinciannya.

MTDC, Gobi Partners labur RM5 juta dalam pitchIN
MTDC melabur bersama syarikat itu melalui Dana Pertumbuhan Perniagaan MTDC dan Dana Superspeed II Gobi.
![[TERKINI] Mahkamah tolak permohonan Zahid dapatkan pasport [TERKINI] Mahkamah tolak permohonan Zahid dapatkan pasport](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://dzu2r3t0ymp2a.cloudfront.net/757/2007793/33867762601675397315057_640x360.jpg)
[TERKINI] Mahkamah tolak permohonan Zahid dapatkan pasport
Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini menolak permohonan Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi untuk mendapatkan semula pasport peribadi secara kekal bagi menjalankan tugas rasmi di luar negara.

Varane ikut jejak Benzema, Lloris bersara daripada skuad Perancis
Varane, yang melakukan penampilan pertama bersama Perancis pada Mac 2013, telah mewakili Les Bleus sebanyak 93 kali.

Pentagon dakwa belon pengintip China berada di ruang udara AS
Pihak Pentagon sedang menjejaki trajektori belon itu dan mengesahkan bahawa ia masih berada di ruang udara di wilayah itu.

Karya seni mampu jadi alat perpaduan kaum
Hasil seni yang baik boleh mengumpulkan segenap lapisan masyarakat untuk bersama-sama menikmati karya dihasilkan terutamanya jika ia membawa mesej bertemakan perpaduan dan kenegaraan.
![[TERKINI] Sime Darby Plantation tidak lagi guna buruh paksa - AS [TERKINI] Sime Darby Plantation tidak lagi guna buruh paksa - AS](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://dzu2r3t0ymp2a.cloudfront.net/757/2007791/33867762551675396552110_640x360.jpg)
[TERKINI] Sime Darby Plantation tidak lagi guna buruh paksa - AS
Jabatan keselamatan dalam negeri Amerika Syarikat mengesahkan Sime Darby Plantation Berhad didapati tidak lagi menggunakan buruh paksa sekaligus membuka jalan untuk Kastam Amerika Syarikat untuk menarik semula sekatan produk syarikat itu.

Kabin kapal persiaran terbakar, penumpang dipindahkan
Sebuah kapal persiaran terpaksa berlabuh di Sydney, Australia untuk memindahkan penumpang yang terjejas berikutan kebakaran berlaku di kabin penginapan kapal itu.

Dua bulan hilang, kakak rayu gadis pulang ke pangkuan keluarga
Nur Hannah Khalisa Mohd Khalid dirayu kembali ke rumah mereka, keluarga sudah buntu mencarinya.

Mayat lelaki OKU ditemui terapung di Sungai Melaka
Mayat lelaki dipercayai orang kurang upaya (OKU) mental ditemukan terapung di Sungai Melaka di Kampung Morten di sini pagi tadi.

Ibu tunggal menangis, sujud syukur, terlepas hukuman gantung
Mahkamah turut membebaskan wanita itu daripada empat pertuduhan memiliki pelbagai jenis dadah dan racun.

Bekas guru agama mengaku tidak bersalah cedera rakan
Berdasarkan pertuduhan, tertuduh dengan sengaja telah menyebabkan cedera parah ke atas Nurul Nadirah Ahamd Ropie berusia 24 tahun.

Lelaki kurang siuman maut dipukul, 12 pelajar tahfiz ditahan
Kejadian berlaku apabila lelaki berkenaan mengamuk dan membakar jubah milik pelajar serta mengganggu mereka.

Tambah nilai produk pelancongan di Merlimau persediaan Tahun Melawat Melaka 2024
Usaha itu dapat mempopularkan Merlimau sebagai pekan kecil di daerah Jasin yang menjadi laluan pintu masuk ke Melaka dari arah selatan.

Pengasuh didakwa cederakan bayi lapan bulan
Seorang pengasuh wanita dihadapkan ke Mahkamah Majistret, di sini atas pertuduhan menyebabkan kecederaan bayi perempuan berusia lapan bulan, September tahun lalu.

Shadan terajui MBMB mulai 1 Feb
Shadan akan menggantikan Datuk Zainal Abu yang tamat perkhidmatan pada 31 Jan ini.

Anugerah 'Restaurant from Spain' kepada Salud Tapas ketengahkan minat gastronomi Melaka
Sebuah restoran Sepanyol tempatan, Salud Tapas yang terletak berhampiran Jonker Street, Melaka menerima pengiktirafan antarabangsa, Anugerah 'Restaurant from Spain' yang diperakui Kerajaan Sepanyol.

Suntik dadah dalam minuman berkultur, modus operandi pasangan suami isteri
Taktik pasangan suami isteri menjadi dalang pengedaran dadah dengan menggunakan minuman berkultur dan jus bagi mengaburi mata pihak berkuasa tumpas, selepas ditahan dalam dua serbuan berasingan.