awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Berita tempatan pilihan sepanjang hari ini
KPDN Kedah kesan 1,071 kes, nilai kompaun lebih RM867,000
Onn Hafiz mohon rakyat Johor peka perkembangan cuaca semasa
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Kemalangan maut pelajar sekolah, pemandu lori direman

Sinar Harian
Sinar Harian
26/10/2023
04:18 MYT
Kemalangan maut pelajar sekolah, pemandu lori direman
Pemandu lori yang terbabit kemalangan maut di Kilometer 13.5 Jalan Batu Pahat Kluang dibawa ke Mahkamah Majistret Batu Pahat pada Khamis. - Gambar/ Sinar Harian
BATU PAHAT: Pemandu lori yang terbabit kemalangan dengan sebuah motosikal hingga mengorbankan seorang pelajar Tingkatan Lima di Kilometer 13.5 Jalan Batu Pahat–Kluang pada Rabu direman selama empat hari.
Perintah reman terhadap lelaki berusia 33 tahun itu dikeluarkan Majistret Suhaila Shafiuddin yang membenarkan permohonan polis untuk siasatan kes tersebut di Mahkamah Majistret Batu Pahat, di sini pada Khamis.
Lelaki warga tempatan terbabit sebelum itu tiba di pekarangan mahkamah pada jam 8.30 pagi dengan diiringi polis.
Dia direman sehingga Ahad ini mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.
Sebelum ini, Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Ismail Dollah berkata, hasil saringan awal air kencing pemandu lori itu didapati negatif dadah.
Dalam kejadian pada jam 7.20 pagi, mangsa, seorang pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sri Gading maut selepas motosikal ditunggangnya berlanggar dengan sebuah lori yang membuat pusingan U.
Mangsa, Shahrunizam Mohd Shamsul, 17, yang dipercayai dalam perjalanan ke sekolah dari kediamannya di Parit Sulong cedera parah di kepala serta badan dan disahkan meninggal di lokasi kejadian sebelum dirujuk ke Hospital Sultanah Nora Ismail (HSNI) Batu Pahat. - Sinar Harian
Topic Berkaitan
#kemalangan maut
#pelajar sekolah
#pemandu lori
#Batu Pahat
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan