awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
[KOLUMNIS] Malaysia mesti pertahan kedaulatan digital sebelum terlambat
Penulis novel adaptasi filem 'Drive' James Sallis meninggal dunia
Kemudahan WCFC tingkat keupayaan UMT dalam bidang penyelidikan marin, maritim
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Kertas siasatan kes bungkus barangan guna kertas bercetak ayat al-Quran siap

Sinar Harian
Sinar Harian
19/06/2024
08:05 MYT
Kertas siasatan kes bungkus barangan guna kertas bercetak ayat al-Quran siap
Gambar bungkusan dibalut menggunakan kertas bertulis ayat al-Quran yang tular di media sosial. (Gambar kecil: Hamzah)
GEORGE TOWN: Polis Pulau Pinang telah melengkapkan siasatan berhubung beberapa barangan yang dihantar menggunakan perkhidmatan kurier yang dibungkus menggunakan kertas bercetak ayat al-Quran.
Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Hamzah Ahmad berkata, polis menerima laporan berhubung perkara itu pada minggu lalu.
Menurutnya, kertas siasatan berhubung kes itu telah siap dan dihantar ke Timbalan Pendakwa Raya (TPR) untuk diteliti.
"Polis cadangkan pelaku dituduh di mahkamah, bagaimanapun ia bergantung kepada TPR sama ada ia boleh dituduh akan sebaliknya," katanya ketika dihubungi pada Rabu.
Ditanya sama ada syarikat tersebut akan didakwa, Hamzah berkata, kes tersebut menjurus kepada perlakuan oleh individu.
"Kita cadangkan individu (untuk dituduh di mahkamah)," katanya lagi.
Sebelum ini beberapa keping gambar tular di media sosial memaparkan bungkusan yang didakwa di pos oleh sebuah syarikat percetakan di Jalan Tun Razak, Cheras ke Ayer Itam di sini.
Difahamkan, laporan polis telah dibuat oleh pemandu syarikat kurier berkenaan yang menyedari perkara itu di Bayan Lepas pada Rabu lalu. -Sinar Harian
Topic Berkaitan
#kertas bercetak ayat al-Quran
#polis pulau pinang
#Timbalan Pendakwa Raya
#Perkhidmatan Kurier
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan