awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Sony dianugerah paten alat kawalan permainan dengan permukaan sentuhan penuh
Kes saman KDA FC selesai: SUA MB Kedah mohon maaf kepada Mohd Daud
Lima strategi berfokus perkasa Wilayah Persekutuan - Hannah
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Lelaki jatuh bot di Rompin ditemukan lemas

Bernama
Bernama
27/01/2025
07:15 MYT
Lelaki jatuh bot di Rompin ditemukan lemas
Pasukan penyelamat membantu mengangkat mayat mangsa yang dijumpai terdampar di beting pasir kira-kira dua kilometer dari lokasi terjatuh. -Foto Polis Rompin
KUANTAN: Seorang lelaki yang dilaporkan terjatuh dari sebuah bot di Jeti Sungai Puteri, Kuala Rompin, Rompin, Sabtu lepas ditemukan lemas hari ini.

Ringkasan AI
  • Seorang lelaki, Syed Khalid Syed Ahmad Munshee, 50, yang dilaporkan terjatuh dari sebuah bot di Jeti Sungai Puteri, Kuala Rompin, ditemukan lemas hari ini.
  • Mayat mangsa dijumpai pada 11.45 pagi terdampar di beting pasir, kira-kira dua kilometer dari lokasi dia dilaporkan terjatuh.
  • Mayat mangsa diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut dan operasi ditamatkan sepenuhnya pada 12.25 tengah hari.

Penolong Pengarah Bahagian Operasi dan Penyelamat Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pahang Mohd Salahuddin Isa berkata mayat Syed Khalid Syed Ahmad Munshee, 50, dijumpai pada 11.45 pagi terdampar di beting pasir.
"Mangsa ditemukan oleh pasukan mencari dan menyelamat bersama orang awam kira-kira dua kilometer dari lokasi dia dilaporkan terjatuh," katanya dalam kenyataan hari ini.
Mohd Salahuddin berkata mayat mangsa kemudian diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut dan operasi ditamatkan sepenuhnya pada 12.25 tengah hari.
Media sebelum ini melaporkan Syed Khalid yang berasal dari Tanjung Pahang Tua, Pekan, terjatuh ketika melakukan ujian bot sekitar 6 petang berhampiran jeti berkenaan.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#Rompin
#lemas
#Syed Khalid Syed Ahmad Munshee
#terjatuh dari bot
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan