awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Jabatan Negara AS lulus cadangan jualan peluru berpandu Patriot kepada Arab Saudi
Soraya Borhan juara Penyampai Emas SINAR 2026
Polis tahan warga emas disyaki terlibat kes kematian anjing liar
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Lelaki tetak isteri, anak di Permai Jaya ditahan di Kanowit

Bernama
Bernama
29/10/2025
15:15 MYT
Lelaki tetak isteri, anak di Permai Jaya ditahan di Kanowit
Zulkipli berkata suspek berusia 57 tahun ditangkap pasukan petugas khas di kawasan Kanowit pada 4.15 petang tadi. - Gambar Polis
SIBU: Polis berjaya menahan seorang lelaki dipercayai menetak isteri dan anak perempuannya menggunakan sebilah parang hingga menyebabkan kedua-duanya cedera parah di kediaman mereka di Permai Jaya di sini awal pagi tadi.
Ketua Polis Daerah Sibu ACP Zulkipli Suhaili berkata suspek berusia 57 tahun ditangkap pasukan petugas khas di kawasan Kanowit pada 4.15 petang tadi.
"Suspek akan direman di Mahkamah Sibu pada 30 Okt bagi membantu siasatan. Polis masih berusaha mengenal pasti motif kejadian dan kes disiasat di bawah Seksyen 326 Kanun Keseksaan," katanya dalam kenyataan malam ini.
Terdahulu, Zulkipli berkata pihaknya menerima laporan mengenai kejadian pergaduhan melibatkan kecederaan parah terhadap dua beranak kira-kira 7 pagi.
"Laporan polis diterima melalui panggilan kecemasan MERS 999 yang dibuat oleh seorang daripada mangsa, memaklumkan dia dan ibunya telah ditetak menggunakan parang oleh ayahnya sendiri," jelasnya.
Susulan laporan itu, satu pasukan petugas khas ditubuhkan untuk mengesan suspek dan hasil tindakan pantas polis berjaya menangkapnya di Kanowit.
Akibat serangan itu, isteri suspek dilaporkan dalam keadaan kritikal dan sedang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sibu, manakala anak perempuan berusia 20 tahun mengalami kecederaan parah pada bahagian kepala tetapi dilaporkan stabil.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#unit rawatan rapi
#kecederaan parah
#pasukan petugas khas
#panggilan kecemasan
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan